Toneel

De Jacht

NITE + Slagwerk Den Haag | Manuela Infante

woensdag

6

december
2023

20:30 uur

Middenzaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

woensdag

6

december
2023

20:30 uurMiddenzaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

De veelgevraagde Chileense theatermaker Manuela Infante brengt samen met haar vaste muzikant Diego Noguera, de acteurs van NITE en muzikanten van Slagwerk Den Haag een wervelende nieuwe voorstelling. Met een mix van theater, muziek en filosofie, onderzoekt Infante in De Jacht de wereld van het ‘rewilden’. Een verzameling van alternatieve vertellingen over mens-zijn, geïnspireerd op films en series als Into the wild en West World.

Op basis van onderzoek, improvisatie, muziek en verzamelde verhalen, jaagt Infante met haar nieuwe werk juist niet op dat éne verhaal dat de geschiedenis en de mensheid zou hebben gevormd. De Jacht maakt ruimte voor een verzameling alternatieve vertellingen, ziet om naar herformulering van het idee van revolutie aangejaagd door de heroïsche jager, en werpt een kritische blik op onze verborgen jagerverhalen.

Met behulp van haar vaste muzikant Diego Noguera, de acteurs van het NITE ensemble en Slagwerk Den Haag werkt zij haar associatieve bespiegelingen uit in een wervelende en intrigerende muzikale voorstelling vol soundscapes die je denken uitdaagt en je zinnen prikkelt.    

Over Manuela Infante:
Infante voltooide studies in Chili en aan de Universiteit van Amsterdam en is inmiddels een wereldwijd veelgevraagde interdisciplinaire theatermaker. Voor De Jacht thematiseert ze de dubbelheid van het willen temmen van de natuur, en tegelijkertijd de behoefte van de mens om ermee samen te vallen.

Inleiding:

Er zal een uur voor de voorstelling een gratis inleiding plaatsvinden. Reserveer je tickets via de website.


Credits:
Regie: Manuela Infante
Tekst: Ursula le Guin
Cast: Bram van der Heijden, Sarah Janneh, Bien de Moor, Nimuë Walraven & Olaf Ait Tami 
Compositie: Diego Noguera
Muziek: Slagwerk Den Haag, Enric Montfort & Dirge Kuran 
Decorontwerp: Ascon de Nijs
Lichtontwerp: Wil Frikken
Dramaturgie: Camilla Valladares & Liet Lenshoek
Kostuums: Tania Ballve

 

Deel deze voorstelling:   E-mail