De Notenkraker

Nationale Ballet van Moldavië

Ga deze feestdagen mee op avontuur met Clara, naar een wereld waar alles mogelijk is. Dit wereldberoemde klassieke sprookjesballet voor de hele familie is de beste manier om in de kerststemming te komen. Met de betoverende muziek van Tsjaikovksi gespeeld door een live-orkest, meer dan honderd dansers en muzikanten en spectaculaire decors en kostuums is dit een traktatie die je niet snel meer vergeet.
 
De Notenkraker van Tsjaikovski 
De Notenkraker, het avondvullende magische sprookjesballet voor het hele gezin, is een van Tsjaikovski’s meesterwerken. Het libretto van dit klassieke ballet werd geschreven door Marius Petipa en Ivan Vsevolosjki. De dans wordt deze avond uitgevoerd door het International European Ballet, en wordt live begeleid door het orkest van het Nationale Ballet van Moldavië. Het orkest bestaat uit ongeveer 47 musici. 

Wereldberoemde versie 
Deze Notenkraker is heel bijzonder. Het is namelijk een wereldberoemde versie die voor het eerst in Nederland te zien is. Grootschalige balletproducties van dit niveau waren tot op heden alleen te zien in grote steden als Londen, Parijs en New York.  

De beroemde directeur en choreograaf van het Bolsjoj Theater, Joeri Grigorovitsj, heeft deze Notenkraker voor het Bolsjoj Ballet gemaakt. Hij is zonder twijfel de belangrijkste Russische choreograaf van de tweede helft van de 20ste eeuw. Deze choreografie is vormgegeven onder invloed van grote kunstenaars als Malevitsj en Kandinsky. Grigorovitsj zelf is een sterchoreograaf, onder andere beroemd door zijn Khatsjatoerian-ballet Spartacus en Romeo & Julia van Prokofiev.  

Deze succesproductie is ooit als geschenk geschonken tussen Sovjetlanden aan het Nationale Ballet van Moldavië. Het Nationale Ballet van Moldavië is een klassiek balletgezelschap van internationale klasse dat gespecialiseerd is in het vertolken van grootschalige klassiekers uit het balletrepertoire.  

Het International European Ballet 
Het International European Ballet is een jong, internationaal balletgezelschap van 35 topdansers dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van zowel klassieke als hedendaagse dansvoorstellingen. Dit talentvolle gezelschap bestaat uit een unieke selectie van louter topdansers uit Oekraïne, Europa, Amerika, Australië en Azië.  

Voor het hele gezin 
Dit wereldberoemde klassieke sprookjesballet voor de hele familie is de beste manier om in de kerststemming te komen meer dan honderd dansers en muzikanten, spectaculaire decors en kostuums.  Beleef een onvergetelijke avond in De Harmonie!  

Inleiding
Internationaal beroepsdanser, choreograaf en producent Gerard Mosterd vertelt persoonlijk over dit opmerkelijk ballet en haar geschiedenis. Een productie die hij ook zelf op internationale podia heeft uitgevoerd.

Website: mtsm.nl

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
wo 18 december 2024
wo 18 december 2024
19:00 uur
Locatie/zaal
Grote Zaal
18:00 uur | Inleiding gratis, wel reserveren
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

wo 18 december 2024 wo 18 dec 19:00 uur
Standaard € 49,50
19:00 uur Standaard € 49,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken