Toneel

november

Rabobank zaal

Totaaltheater op rantsoen.

Nazi-uithangbord voor de één, anarchist en vernieuwer voor de ander. Complex vlechtende componist of muzikale zeikstraal: Wagner laat niemand koud. In zijn 15 uur durende Der Ring des Nibelungen komt zo’n beetje alles wat een mens/kunstenaar interesseert samen in een even orgastisch als pompeus meesterwerk.
Vijf topacteurs uit de millennial-categorie herinterpreteren deel I en II van dit totaaltheater en brengen met minimale middelen een verkwikkende halve marathon.

In 2013 ontstond het povere Das Rheingold op het conservatorium van Antwerpen. De ontvangst vroeg niet alleen om een groter publiek, maar ook om een vervolg.  Waar we 5 jaar geleden aftastend en naïef begonnen, zijn zowel de wereld als wijzelf alweer vijf jaar verder afgegleden; Die Walküre zal onvermijdelijk een ander register bespelen. In deze tijd waarin de lijnen van goed en fout weer scherpere contouren beginnen te krijgen, het postmoderne anything goes weer ingeruild lijkt voor een voor- of tegenmentaliteit, zullen wij die grens nog dieper in de huid van deze tijd kerven. Je bent voor of tegen ons. Alles daartussenin zal worden verpletterd.

Van en met Sara Lâm, Lauranne Paulissen, Verona Verbakel, Jonas De Vuyst, Lukas De Wolf | regie Ward Weemhoff | geluidsontwerp S.M. Snider | lichtontwerp Lucas Van Haesbroeck | decoradvies Theun Mosk | techniek Manuel Boutreur | een coproductie met Kultuurfaktorij Monty

Der Ring des Nibelungen: halve muzikale marathon!

Website: dewarmewinkel.nl

“Tot dit oeuvre dient elke toneelmaker zich te verhouden. Wagner: De halve Ring van de jongehonden-afdeling van De Warme Winkel toont dat overtuigend aan” - Theaterkrant

“dankzij die aanpak biedt Wagner: De halve Ring heel wat kritisch potentieel.” - De Morgen