De zaak Shell

Bureau Vergezicht | Anoek Nuyens & Rebekka de Wit

Waarom zit er zo weinig schot in het oplossen van het klimaatprobleem? In vijf monologen zie je de belangrijkste hoofdrolspelers in het klimaatdebat de verantwoordelijkheid steeds doorschuiven naar een andere partij: Shell, de consument, de overheid, de burger en een jonge generatie die zich zorgen maakt over hun toekomst. “Een groot, beladen onderwerp toegankelijk gemaakt: De zaak Shell doet het.” bejubelde De Volkskrant ★★★★★. Wegens groot succes nu te zien in De Harmonie!

De laatste witte mannelijke neushoorn is uitgestorven. Bosbranden, overstromingen en hitterecords zijn aan de orde van de dag. Waarom zit er dan toch zo weinig schot in het oplossen van het klimaatprobleem?

In De zaak Shell zien we de belangrijkste hoofdrolspelers in het klimaatdebat in haarscherpe pleidooien uitleggen waarom ze doen wat ze doen: Shell, de consument, de overheid, de burger en een jonge generatie die zich zorgen maakt om hun toekomst. In vijf monologen zien we acteurs de verantwoordelijkheid steeds doorschuiven naar een andere partij. Zo laat De zaak Shell geraffineerd zien dat de klimaatcrisis uiteindelijk een verantwoordelijkheidscrisis is.

Aanleiding voor De zaak Shell is de rechtszaak die Milieudefensie aanspande tegen Shell. Inzet van de zaak: Shell dwingen hun bedrijfsvoering radicaal te veranderen. Het verweer van Shell? Niet wij, maar de consument moet veranderen. Maar kan je zo’n verantwoordelijkheid bij de consument neerleggen? Of moet de overheid meer doen?

De zaak Shell is een belangrijke voorstelling die door iedereen gezien moet worden, al is het maar om een beetje hoop te houden of te krijgen.” Theaterkrant, keuze van de criticus

Over Bureau Vergezicht
Bureau Vergezicht is het theatergezelschap van artistiek leider Anoek Nuyens en makers Erik Whien en Rebekka de Wit. Bureau Vergezicht maakt onderzoekende en meeslepende verhalen over macht, klimaat en gedeelde verantwoordelijkheid. Het gezelschap onderzoekt de rol die kunstenaars kunnen spelen in een wereld waar de klimaatcrisis aan de hand is en zet burgers, multinationals en politiek aan tot denken.

Website: dezaakshell.nl

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
za 19 oktober 2024
za 19 oktober 2024
20:30 uur
Locatie/zaal
Middenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

za 19 oktober 2024 za 19 okt 20:30 uur
Standaard € 26,50
20:30 uur Standaard € 26,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen
“Een groot, beladen onderwerp toegankelijk gemaakt: De zaak Shell doet het.”
- de Volkskrant
“Nuyens en De Wit maken haarfijn inzichtelijk hoe de klimaatcrisis op dit moment vooral een verantwoordelijkheidscrisis is.”
- NRC
“De zaak Shell is documentair theater van het allerhoogste niveau”
- Scènes
“De zaak Shell is een belangrijke voorstelling die door iedereen gezien moet worden, al is het maar om een beetje hoop te houden of te krijgen.”
- Theaterkrant, keuze van de criticus

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken