Dans

Dunja Jocic

The Previous Owner

woensdag

22

november
2023

20:30 uur

Middenzaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

22

november
2023

20:30 uurMiddenzaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Wat gebeurt er als het brein van een oude man wordt geüpload naar een nieuw, jong lichaam? In deze indrukwekkende solo dansvoorstelling gaat het oude brein op zoek naar de mogelijkheden van zijn nieuwe lijf, terwijl de resten van de geest uit dat jonge lijf de strijd aangaan met de oude indringer. Een surrealistisch toekomstvisioen over de razendsnelle technologische ontwikkelingen, dat onder je huid kruipt.

De voorstelling opent op het lichaam van een jonge vrouw die geëtaleerd lijkt te staat, een lichaam dat wacht op een nieuwe eigenaar. Het toneelbeeld bestaat uit flarden beeld en geluid en geven een inkijk in wie deze vrouw was voordat ze gereduceerd werd tot slechts een lichaam. Zijn dit de beelden van vlak voor haar dood?

Onwennig neemt de nieuwe eigenaar bezit van dit vrouwenlichaam. Hij heeft zijn zieke, oude lichaam verlaten en geniet van zijn nieuw verworven vitaliteit. Langzaam tast hij de mogelijkheden van dit jonge lijf af. Hij kan zijn geluk niet op als hij als een ware ballerina over het toneel zwiert. Maar dan blijkt dat er nog iets over is van de vorige eigenaar. De nieuwe eigenaar is niet alleen in het lichaam.

Over Dunja Jocic:
In haar werk als choreografe brengt Jocic verschillende disciplines samen om een unieke choreografische en filmische ervaring op het podium te creëren. De inkt van haar choreografieën levert een heel eigen vorm van danse noire op. De rode draad in haar werk is een gevoel van vervreemding in het leven van vandaag. Met haar dansvoorstelling De Panter won Jocic de VSCD Zwaan voor de beste Nederlandse dansvoorstelling van het jaar 2020 & 2021


Credits:
Choreografie regie en concept: Dunja Jocic
Dans: Kalin Morrow met Tom Jansen film
Schrijver: Rik van den Bos 
Concept en dramaturgie: Marinus Groothof
Componist: Renger Koning 
Licht ontwerp: Wil Frikken 
Kostuum: Maartje Prins 
Geluid:Seb Jongejans
The Previous Owner is een co-productie tussen BIRD Productions, Club Guy & Roni en Grand Theatre Groningen

 

Deel deze voorstelling:   E-mail