Klassiek

Dutch Classical Talent

Marion Dumeige, sopraan

vrijdag

16

oktober
2020

20:30 uur

Accent zaal

Prijs € 14,50

vrijdag

16

oktober
2020

20:30 uurAccent zaal

Prijs € 14,50

Als de jury een zangeres omschrijft als ‘kanon’ dan weet het publiek dat er een expressieve sopraan ten tonele verschijnt. Dit programma geeft Marion Dumeige in alle opzichten de gelegenheid haar talent te etaleren. Met liefdesaria’s uit La Bohème en Don Giovanni en romantische liederen als Claire de lune en Gretchen am Spinnrade maakt de Franse sopraan haar eigen intieme solo-opera. Ze bezingt een liefdesgeschiedenis begeleid door een verteller. In tegenstelling tot de klassiekers van Puccini en Mozart staat het einde van Dumeiges verhaal niet vast en beslist het publiek: komt er vergiffenis of eindigt het in een breuk?

Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet.

Marion heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Ca​e​n en het Conservatorium van Rennes. In juni 2018 behaalde ze haar bachelor diploma aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Don Marazzo.
Op dit moment studeert ze aan de Dutch National Opera Academy waar ze Tigrane ​heeft ge​z​o​ngen in Händels ​Radamisto​ en de rol van The Countess ​of Dunmow ​heeft vertolkt ​in ​A Dinner Engagement​ van Berkeley.​ ​In 2020​ zal Marion in twee opera’s van Mozart spelen: als Fiordiligi uit​ Cos​ì​ fan tutte​ en als Vitellia uit ​La Clemenza di Tito​.

 

Deel deze voorstelling:   E-mail