Klassiek

Prijs € 10,-
incl. garderobe

LNP

Sasha Witteveen voert de luisteraar mee vanuit de duisternis naar het licht. Als thema of opbouw voor haar concert citeert ze Martin Luther King: ‘Duisternis kan geen duisternis verdrijven, alleen het licht kan dat.’ Dat bereik je bijvoorbeeld door een dramatische overgang van mineur naar majeur. Ze laat haar contrabas spreken over verlies en troost, gevangenschap en vrijheid, onrecht en eerlijkheid, sarcasme en humor, drama en liefde.

Met haar 19 jaar is ze de jongste finalist ooit! De jury: ‘Wat een stoere verschijning achter de contrabas! Haar daadkracht en vastberadenheid is indrukwekkend, ze weet precies wat ze wil. Zonder angst razen haar vingers over de toets en temt ze haar instrument.’

Dutch Classical Talent
Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten voor de finaleronde. De concerten zijn zonder pauze maar na afloop wel met een drankje en meet & greet met deze jonge beloften. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet.