Toneel

Freaky Friday Face Off

De Warme Winkel

zaterdag

23

maart
2024

20:30 uur

Middenzaal

Prijs € 23,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

zaterdag

23

maart
2024

20:30 uurMiddenzaal

Prijs € 23,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

De bliksem slaat in en plots is de hoofdpersoon iemand anders. Man wordt vrouw, oud wordt jong. Ken je die Hollywoodfilms nog? Het altijd verrassende De Warme Winkel neemt in Freaky Friday Face Off onze fascinatie met identiteit onder de loep. Want kan je iemands verhaal, waarvan je de geschiedenis niet zelf hebt meegemaakt, wel vertellen? Bereid je voor op rondvliegend denkwerk en ander geestelijk geschut.

Het wordt je als kind al aangeleerd, je oefent het je hele leven, maar het blijft één van de moeilijkste dingen om te doen: jezelf in de ander verplaatsen.

In Freaky Friday Face Off nemen de acteurs dit wel heel letterlijk: zij wórden de ander. De bliksem slaat in of een avondje magie loopt uit de hand en plots wordt er van lichaam gewisseld. Man wordt vrouw, hetero wordt homo, oud wordt jong. Je kent het principe uit ordinaire Hollywoodfilms: bodyswappen staat garant voor spektakel. Of hadden deze popcornknallers altijd al een stiekem-filosofische ondertoon?

Over De Warme Winkel:
De Warme Winkel staat bekend om hun intelligente voorstellingen die ook vaak het theater bevragen. Toch wortelen hun producties telkens diep in het menselijk bestaan, vol belangstelling voor de persoonlijke en politieke realiteit. Inhoudelijk én geestig, historisch bewust, maar met de blik op de toekomst, louter dogmatisch in haar nieuwsgierigheid. Freaky Friday Face Off is na De Warme Winkel speelt De Warme Winkel en Een oprechte ode aan de Ironie het derde deel van de reeks obscuur-intellectuele thema’s voor het grote publiek.


Credits:
Concept en tekst: Florian Myjer & Marieke de Zwaan
Concept en regie: Ward Weemhoff
spel: Tessa Jonge Poerink, Florian Myjer e.a.
Fotograaf: Lonneke van der Palen

“Een kunststukje op zich is het in vier ruimtes verdeelde draaiende decor.” ⭐⭐⭐⭐ - NRC

"De Warme Winkel stort zich in ‘Freaky Friday Face Off’ op het identiteitsdebat, met gebruik van een aloude filmtruc" ⭐⭐⭐ - De Volkskrant

"Freaky Friday Face Off is intrigerend theater. Een scherp geacteerd, grappig, en zeer prikkelend spel met identiteiten." ⭐⭐⭐⭐ - Scenes

 

Deel deze voorstelling:   E-mail