Klassiek

september

Middenzaal

Prijs € 24,-

‘We begonnen als een groep muzikanten met liefde voor allerlei soorten muziek. Ons doel werd om te spelen wat we wilden, voorbij aan traditie, genre en opleiding, en we wilden alle muziek even serieus nemen.’ In 2022 bestaat het Amsterdamse ensemble Fuse 10 jaar. De formatie viert dat met muziek en anekdotes uit de begintijd, bijzondere covers, vergeten stukken en hoogtepunten uit hun televisieoptredens bij Podium Witteman.

Het verhaal van Fuse is een avontuurlijke reis van muzikale grensverkenning en een onuitputtelijke drang tot zelfontplooiing. Op de golven van een nieuwe, klassieke muziekscene breekt de groep in 2015 voor het grote publiek door als huisband van Podium Witteman. Inmiddels is Fuse honderden optredens, drie albums en een Edison Publieksprijs verder. Een route waar sporen terug te vinden zijn van Belá Bartók, Dave Brubeck, Freddie Mercury, Miles Davis, Maurice Ravel en Britney Spears.

Fuse:
Adriaan Breunis: altviool
Daniel van Dalen: percussie
Emma van der Schalie: viool
Julia Philippens: viool
Mascha van Nieuwkerk: cello
Tobias Nijboer: contrabas

FUSE 10 jaar is een energieke en verrassende concertbeleving.

Website: fusemusic.nl

Haarlems Dagblad: ‘Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal.’
Het Concertgebouw: ‘Nederlands meest veelzijdige ensemble.’
Klassieke Zaken: ‘Fuse staat synoniem voor muzikaal avontuur.’