Ground Floor

Orkater

Zes mensen zitten vast en voorlopig kunnen ze niet weg. Hoe gedragen we ons wanneer alle zekerheid wegvalt? Ground Floor is het theaterdebuut van schrijver en columnist Maartje Wortel. Samen met de elektronische muziekcompositie van Annelinde Bruijs zoekt ze in deze volledig gezongen, filosoferende musical een diepere betekenis tussen de mens en de eindigheid. "Een onconventionele musical, die nog wel even nazingt tussen je slapen." schreef NRC.
 
Een pakketbezorger die een grasmaaier wil zijn, een vrouw die niet meer van de bank afkomt, een conciërge die niet op vakantie durft, een man in een vliegtuig die tegen alle verwachting in niet neerstort en een vrouw die van kilte van de badkamervloer houdt.
 
Op de begane grond zit een groep mensen vast die elkaar niet kent. Buiten voltrekt zich een catastrofe, daardoor kunnen ze deze onbestemde ruimte niet verlaten. Ze proberen hun leven te bewarden door gladweg te beginnen te vertellen, maar waar heb je het nog over als je denkt dat het einde nadert?
 
Ground Floor is een ontmoeting tussen personen die openlijk twijfelen en geen vat meer krijgen op de wereld, zichzelf en de ander. De volledig gezongen voorstelling, compleet met grote gebaren, probeert betekenis te geven aan de relatie tussen mens en eindigheid.
 
Ground Floor is het theaterdebuut van schrijver Maartje Wortel. Op haar teksten maakt componist, zangeres en actrice Annelinde Bruijs een compositie voor deze nieuwe avant-fardistische musical die vragen stelt, nooit iets zeker lijkt te weten en zelfs van zichzelf lijkt te vervreemden.
 
De makers
Annelinde Bruijs is componist, zangeres en actrice. Bij orkater was ze eerder te zien in de voorstellingen Merkel en Atropa. Hiernaast studeert ze filosofie aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. De compositie voor Ground Floor maakt zij in samenwerking met Muziekgebouw, waar ze tijdens haar residentie een onderzoek deed naar het maken van eeen doorgecomponeerd libretto. Suze Milius is regisseur in Nederland en België. Bij Orkater regisseerde ze o.a. De familie Mansøn van destijds Nieuwkomerscollectief Lars Doberman. Marijn Alexander de Jong maakt onderdeel uit van performancecollectief URLAND en is daarnaast ook scenograaf. Met Ground Floor slaan zij de handen ineen en gaan de samenwerking aan met Maartje Wortel. Zij is schrijver en comlumnist, en schreef meerdere bekroonde romans als Ijstijd en De Groef.
 
Lees hier het interview met Maartje Wortel en Annelinde Bruijs.
 
Credits
Regie: Suze Milius
Co-regie & lichtontwerp: Marij Alexander de Jong
Tekst: Maartje Wortel
Compositie: Annelinde Bruijs
Spel en zang: Annelinde Bruijs, Silyan Elkattabi, Saskia Mees, Reinout Scholten van Aschat, Romy Vreden, Hélène Vrijdag
Decor: Janne Sterke
Kostuum: Johanna Trudzinski
Assistent Kostuum: Lisa Gambey
Muziekproductie & sound design: Robbert Klein.
Ground Floor is naar een idee van Annelinde Bruijs, Suze Milius en Marijn Alexander De Jong. De compositie is ontwikkeld in coproductie met Muziekgebouw.
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
za 9 maart 2024
za 9 maart 2024
20:30 - 21:50 uur
Pauze
Geen pauze
Locatie/zaal
Bovenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

za 9 maart 2024 za 9 mrt 20:30 uur
Standaard € 21,00
20:30 uur Standaard € 21,00
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken