Hardkoor

Theater Utrecht | Naomi Velissariou

HARDKOOR is een stand-up tragedy concert, a stream of self-consciousness op techno, triphop en koormuziek. Een alleenstaande moeder en kunstenaar trekt zich voorafgaand aan haar veertigste verjaardag een jaar lang terug uit het openbare leven. Vanuit de stilstand van haar burn-out levert ze een gevecht tegen de druk van de tijd, verwachtingen en zelfkritiek. Via een persoonlijke uitputtingsslag in taal, muziek en beweging baant ze zich een weg naar zelfliefde.

Onder het motto “never waste a good crisis” rekent een vrouw, in het bijzijn van het publiek, af met de persoonlijke en maatschappelijke blind spots, die haar in deze toestand hebben gebracht: haar onzekerheid als alleenstaande moeder, de druk van sociale media, de verstoorde relatie met haar lichaam, de cultus van growth en self improvement, de bullshitisering van ons werkende leven, de vermarkting van de zorg, het failliet van het gezin als fundament van de samenleving en de constante overprikkeling van ons brein als gevolg van onze hedendaagse manier van leven.

De snoeiharde taal van Velissariou die, in een vloeiende combinatie van Engels en Nederlands, verstikkende mensbeelden aan gort wil slaan, wordt in HARDKOOR versneden met het mind fucking sound design van Joost Maaskant en Frank Wienk (Binkbeats). Producer Frank Wienk vertaalt hun sound in HARDKOOR naar een compositie, die de grenzen tussen akoestische en elektronische muziek aftast. Die compositie wordt uitgevoerd door drummer Jens Bouttery en het Nederlands Kamerkoor (NKK). Het geheel vindt plaats in een decor, dat door ontwerper Boris Acket wordt omschreven als een “brutalistische techno-tempel": een modulaire installatie van licht- en geluidstechniek, met een bijzondere rol voor de stemmen van het koor. Acket is een hedendaagse kunstenaar, componist en regisseur, gespecialiseerd in het bouwen van multidisciplinaire systemen.

Randprogramma
Theater Utrecht organiseert rondom Hardkoor een aantal activiteiten rondom het thema burn-out, waaronder een lokale boekenbar, een ‘burn-out expo’, podcasts en een ‘burn-out talk’ op video. Hou de website in de gaten voor meer info over het programma.

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
do 20 maart 2025
do 20 maart 2025
20:30 uur
Locatie/zaal
Middenzaal
19:30 | Inleiding gratis, wel reserveren
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

do 20 maart 2025 do 20 mrt 20:30 uur
Standaard € 25,50
20:30 uur Standaard € 25,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen
"In ‘Hardkoor’ slaagt Velissariou erin een emotioneel dieptepunt te transformeren tot diep roerend theater."
- De Volkskrant
"Schaamte en zelfkritiek wedijver en met systeemkritiek en woede in Velissarious prachtige, zeer muzikaal en ritmisch door haar vertolkte teksten - en al die stemmen representeren het gebekvecht in het moederbrein."
- NRC
"In Hardkoor dagen loepzuivere koorstemmen, meedogenloze drumslagen en een zinderende lichtshow elkaar onverbiddelijk uit. Toch zijn het de openhartige teksten van Velissariou die het langst blijven nagalmen."
- Theaterkrant

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken