Het Nationale Ballet | Junior Company

Rabobank zaal

Prijs € 26,-

20:00 uur | dansvoorafje

De Junior Company koppelt toprepertoire uit het klassiek ballet aan nieuw werk van eigentijdse choreografen. ‘Paquita Suite’ van Rachel Beaujean is als een Bengaals vuurwerk van spitzenvariaties. Milena Sidorova creëerde het geestige ‘WITHDRAWN’ en Daniela Cardim zet een volgende stap in ‘What Got You Here’. Een korte choreografie van Hans van Manen en een nieuw werk van Ernst Meisner completeren dit wervelende programma.

De Junior Company koppelt in ‘Unboxing Ballet’ toprepertoire uit het klassiek ballet aan nieuw werk van eigenzinnige en eigentijdse choreografen. ‘Paquita Suite’, de veelgeprezen bewerking die Rachel Beaujean maakte naar Marius Petipa’s meesterwerk, is een “Bengaals vuurwerk van spitzenvariaties”, aldus de Volkskrant. De choreografie vereist een loepzuivere techniek, virtuositeit en balletschwung, en is daarmee een ideale test voor de jonge talenten.
Milena Sidorova, grand sujet bij Het Nationale Ballet, creëerde het geestige ‘WITHDRAWN’, een groepswerk voor de twaalf dansers. Daniela Cardim werkt verder aan haar ‘What Got You Here’, een work in progress dat is geïnspireerd op de bestseller ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’ van schrijver Bill Bryson. Een nader te bepalen korte choreografie van Hans van Manen completeert dit middendeel. Het programma wordt afgesloten met een nieuw werk van Ernst Meisner, de bevlogen coach van de Junior Company.

De toekomstige top van het Nederlands Ballet

Website: www.operaballet.nl