Het Nationale Ballet | Junior Company

Rabobank zaal

Prijs € 26,-

20:00 uur | dansvoorafje

De Junior Company koppelt toprepertoire uit het klassiek ballet aan nieuw werk van eigentijdse choreografen. ‘Paquita Suite’ van Rachel Beaujean is als een Bengaals vuurwerk van spitzenvariaties. Milena Sidorova creëerde het geestige ‘WITHDRAWN’ en Daniela Cardim zet een volgende stap in ‘What Got You Here’. Een korte choreografie van Hans van Manen en een nieuw werk van Ernst Meisner completeren dit wervelende programma.

De Junior Company koppelt in ‘Unboxing Ballet’ toprepertoire uit het klassiek ballet aan nieuw werk van eigenzinnige en eigentijdse choreografen.

PAQUITA SUITE
Unboxing ballet omvat om te beginnen een klassiek werk: de Paquita Suite, in de veelgeprezen bewerking die Rachel Beaujean maakte, gericht op de puur dansante divertissementen die dansmeester Marius Petipa in 1881 toevoegde aan het origineel. “Een Bengaals vuurwerk van spitzenvariaties”, schreef de Volkskrant. Paquita vereist een loepzuivere techniek, virtuositeit en balletschwung, een ideale toetssteen voor de jonge talenten.

WITHDRAWN
Milena Sidorova, grand sujet bij het Nationale Ballet, creëerde het geestige WITHDRAWN, een groepswerk voor de twaalf dansers van de Junior Company.

WHAT GOT YOU HERE
Daniela Cardim krijgt de kans om verder te werken aan haar ‘work in progress’ What Got You Here, dat is geïnspireerd door het beroemde boek van Bill Bryson over het ontstaan van de wereld. Een nader te bepalen korte choreografie van Hans van Manen completeert dit middendeel van Unboxing ballet.

WERELDPREMIÈRE
Unboxing ballet wordt afgesloten met een nieuw werk van Ernst Meisner, de bevlogen coach van de Junior Company die de titel van jeune premier inmiddels ruimschoots is ontgroeid. Voor Made in Amsterdam (2017) creëerde hij In Transit en voor het programma Dutch Doubles (2018) maakte hij een nieuw ballet, in nauwe samenwerking met harpist Remy van Kesteren.

De toekomstige top van het Nederlands Ballet

Website: www.operaballet.nl