Muziektheater

Het nut van Edo Dompelmans

Orkater/De Nieuwkomers

woensdag

13

december
2023

20:30 uur

Bovenzaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

13

december
2023

20:30 uurBovenzaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de stofzuigers en broodroosters slijt hij zijn dagen in gemiddelde tevredenheid, tot hij patronen begint te herkennen en erachter komt dat hij in vrijwel elk opzicht van zijn leven volstrekt inwisselbaar is. Een muzikaal overweldigend portret van Jasper Stoop en Simme Wouters over de vraag in hoeverre wij als mens vervangbaar zijn. En de angst voor het antwoord op die vraag.

Jasper Stoop en Simme Wouters delen een liefde voor taal, muziek en absurdistisch existentialisme. Hun werk verkiest goede vragen boven snelle antwoorden en kenmerkt zich door de overweldigende emotionaliteit in de muziek. Voor Het nut van Edo Dompelmans laten ze zich inspireren door de grote liedperformers der aarde als Jacques Brel, Stromae en Nina Simone.
 
Jasper Stoop en Simme Wouters maakten bij Orkater/De Nieuwkomers hun debuutvoorstelling De dingen die begraven liggen -een ode aan de zoekende mens. Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. Het nut van Edo Dompelmans is de 26e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

“We willen een lans breken voor een bestaansrecht dat zich niet louter ontleent aan nut, productiviteit, rendement of datgene wat jou als mens uniek maakt, maar ook waarde draagt in dingen die niet meetbaar zijn. Met deze voorstelling willen we de schoonheid van de mens in al zijn nutteloosheid vieren.” Simme Wouters of Jasper Stoop


Credits:

Concept en spel: Jasper Stoop of Simme Wouters
Tekst: Simme Wouters 
Regie: Guy Clemens 
Muziek: Jasper Stoop, Simme Wouters, Chieko Donker Duyvis (cello) & Radek Fedyk (accordeon, trompet, gitaar) 
Decor en kostuums: Lisanne Bovée 
Lichtontwerp: Stefan Dijkman

Een ode aan de vervangbare mens

“De dingen die begraven liggen van Simme Wouters en Jasper Stoop is een pareltje. (..) Uitermate fantasierijk, volstrekt origineel en muzikaal buitengewoon verrassend onder meer door de welhaast hemelse zang van Jasper Stoop. Hou deze twee in de gaten.” Het Parool

 

Deel deze voorstelling:   E-mail