Ivgi&Greben

Rabobank zaal

20:00 uur | dansvoorafje

korting met dbiebpas

Internationaal gerenommeerde danskunstenaars IVGI&GREBEN brengen ode aan het idealisme.

Als eerstelingen op een verre planeet zien we vijf individuen zich vestigen. Er is nog niets. Wat gaan ze doen? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Ze kunnen helemaal opnieuw beginnen vanuit behoeftes, verlangens en dromen. Er wordt gecreëerd en afgebroken, er is overvloed en ook schaarste. Het is een laboratorium van continu verschuivende relaties tussen mensen onderling en tussen de mens en zijn omgeving. IVGI&GREBEN creëren met hun krachtige danstaal een poëtisch en tegelijkertijd confronterend werk dat het publiek niet onberoerd zal laten.

‘De Voorlopers’ is voor het toonaangevende dansgezelschap IVGI&GREBEN een verbeelding van een krachtig idealisme en van alternatieve wegen in kunst en leven. In het huidige tijdperk van negativisme willen zij de positieve, bevrijdende kracht van idealen vooropstellen.

Language no problem/ English below

De uit Israël afkomstige Uri Ivgi en de Nederlander Johan Greben werken al 17 jaar succesvol samen als het choreografenduo IVGI&GREBEN. Hun werk is wereldwijd bij toonaangevende gezelschappen te zien. Na de succesvolle tournee in Nederland van hun dansvoorstelling We Are In Trouble afgelopen seizoen, presenteren IVGI&GREBEN hun nieuwe voorstelling De Voorlopers, die op 24 oktober in premiere gaat bij Internationaal Theater Amsterdam.

De Voorlopers is voor Ivgi&Greben een verbeelding van een krachtig idealisme en alternatieve wegen in kunst en leven. In het huidige tijdperk waarin negativisme vaak overheerst willen zij de positieve en bevrijdende kracht van idealen voorop stellen.

-

Internationally renowned choreographers IVGI&GREBEN celebrate idealism in their new work.

As choreographers duo IVGI&GREBEN, Uri Ivgi, originally from Israel, and Dutchmen Johan Greben have been working together successfully for seventeen years. Their work is performed all around the world by established dance companies. After having a successful tour with their last piece and Dutch debut We Are In Trouble, IVGI&GREBEN present their new work De Voorlopers / The Forerunners on October 24th at Internationaal Theater, Amsterdam.

Rooted in idealism De Voorlopers /The Forerunners depicts ways to share space and mindful attempts to live together. It celebrates the liberating possibilities and positive alternatives in life and art in times when negativism and fear seem to dominate.

As first arrivals on a far away planet, we witness five individuals crossing paths. It is an empty space, nothing is there. What will they do? How will they live and relate to each other? They could start entirely anew, following their desires and dreams – creating and manipulating, trial and error. The area they occupy reveals itself as a test zone for the eyes of the audience. Their efforts to establish a community result in constantly shifting relations amongst themselves and between themselves and their surroundings.

With their detailed and powerful movement style IVGI&GREBEN create a poetic and turbulent show with a keen emotional appeal.
IVGI&GREBEN are winners of the The Golden Mask Award, Russia’s most prestigious theatre prize.

choreografie: Uri Ivgi & Johan Greben
dans: Joan Ferré Gomez, Robin Nimanong, Serena Facchini, Noa van Tichel, Winter Wieringa.
stagiaires: Vanessa Piccioni, Valentina Di Lullo
dramaturgie: Judith Schoneveld
muziekcompositie: Tom Parkinson
licht- en decorontwerp: Edwin van Steenbergen