Jan Martens | GRIP

any attempt will end in crushed bodies and shattered bones

Uit de pas lopen, er schuilt een kracht in. Dit thema staat centraal in de eerste grote zaal-productie van choreograaf Jan Martens. Verbeeld door een groep van zeventien dansers van 18 tot 71 jaar. Met ieder een eigen levensloop eisen ze een voor een hun plek op het podium op. Zonder een ander de pas af te snijden. Een oefening in elkaar de nodige ruimte geven, weg van het eigen gelijk.

any attempt will end in crushed bodies and shattered bones is onderdeel van ons jubileum #150jaar.

'Snowflakes, leaves, humans, plants, raindrops, stars and molecules all come in communities. The singular cannot really exist.’ - Paula Gunn Allen in Grandmothers of the Light: A Medicine Woman's Sourcebook.

Een heterogene groep dansers overbrugt meerdere generaties, met onderling significante verschillen wat betreft levensloop en technische bagage. In any attempt will end in crushed bodies and shattered bones zoeken ze hun eigen stem binnen de dans en daarbuiten, op zoek naar een idioom dat hen als gegoten zit. Een voor een eisen ze hun plek op het podium op, zonder daarbij de andere de pas af te snijden.

Ongeremd zichzelf mogen zijn – in het leven en in de kunst – met het podium als ideologisch proefterrein. Daarin worden ze geruggensteund door een soundtrack die bestaat uit atypische protestliederen uit verschillende tijden. Van Henryk Gorecki over Max Roach & Abbey Lincoln tot Kae Tempest.

Sinds 2011 maakt Jan Martens werk dat wordt gevoed door de overtuiging dat elk lichaam kan communiceren, dat elk lichaam iets te vertellen heeft. In elke creatie tracht hij de relatie tussen publiek en performer te hertekenen. Dit resulteerde in een breed scala aan stukken: een duet (SWEAT BABY SWEAT - 2011), solo's (ODE TO THE ATTEMPT & lostmovements - 2014 en 2018), ontmoetingen tussen mensen die elkaar nooit eerder zagen (THE COMMON PEOPLE - 2016) groepswerken die bruisen van overgave en extase (THE DOG DAYS ARE OVER met 8 dansers & RULE OF THREE - 2014 & 2017), een werk voor jongeren dat kwesties zoals genderdiversiteit en gendergelijkheid tackelt (PASSING THE BECHDEL TEST - 2018)."
 

Website: grip.house/productie/any-attempt-will-end-in-crushed-bodies-and-shattered-bones

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
wo 23 oktober 2024
wo 23 oktober 2024
20:15 - 21:45 uur
Pauze
Geen pauze
Locatie/zaal
Grote Zaal
Inclusief garderobe en drankje na afloop

Tickets

wo 23 oktober 2024 wo 23 okt 20:15 uur
Standaard € 39,50
20:15 uur Standaard € 39,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen
"Overweldigend groepswerk voor zeventien individuen."
- Theaterkrant (keuze van de criticus)

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken