Joost Oomen

Alle dichters hebben gouden helikopters

Joost Oomen is hoofdzakelijk dichter, drumt ook in de band Kruidkoek die je op Explore the North of Oerol hebt kunnen zien en is vaste columnist van de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden. In dit literair cabarethoogstandje legt hij, met een heldere analyse vol verhalen over de grootste dichters en met eigen gedichten, uit hoe poëzie werkt. Zijn missie: heel Nederland aan het gedichten lezen krijgen!
 
Wat is een gedicht? Leven alle dichters op tochtige zolderkamers? En wat moet je schrijven wanneer je je geliefde mooier vindt dan de maan? In Alle dichters hebben gouden helikopters legt Joost Oomen uit hoe poëzie werkt. Hij gaat op zoek naar het poëtische gevoel dat je kan overvallen als je een mier per ongeluk op de post doet of wanneer de sterren in de circustent van gaten blijken te zijn gemaakt. In een heldere analyse vol verhalen over de grootste dichters (van Vondel tot Campert tot Jonker) en met gedichten van Oomen zelf, maakt hij de poëzie voor iedereen toegankelijk

Over Joost Oomen:
Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, theatermaker en heel erg grappig. Hij publiceerde meerdere romans en gedichtenbundels. In 2021 verkoos de Volkskrant hem tot literair talent van het jaar én werd hij derde bij de kennisquiz De slimste mens. Sindsdien schrijft hij columns voor de noordelijke dagbladen en treedt hij regelmatig op voor radio, televisie en op festivals zoals Oerol, Lowlands en De Parade. Daarnaast runt hij met zijn twee beste vrienden het Instagramkanaal Poëzie is een daad, waarop elke dag een gedicht verschijnt.
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
vr 15 maart 2024
vr 15 maart 2024
20:30 - 21:45 uur
Pauze
Geen pauze
Locatie/zaal
Bovenzaal
korting met dbiebpas
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

vr 15 maart 2024 vr 15 mrt 20:30 uur
Standaard € 19,50
20:30 uur Standaard € 19,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen
Een ijskoude stilte als hij een gedicht ter ere van hen voordraagt omfloerst de zaal. Dan ervaar je poëzie die jou allesbehalve op het verkeerde been hoeft te zetten.
- Friesch Dagblad
Het is oprecht prijzenswaardig dat tegenwoordig een dichter zo intens en met volle overgave zijn poëzie aan de man wil brengen.
- Friesch Dagblad

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken