Joost Spijkers

Accent zaal

Prijs € 10,-
incl. garderobe

Wees welkom in Hotel Spijkers! Waar – ver weg van de waan en de sleur van alledag – eindeloos wordt gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken. Hier hoeft een mens nooit meer alleen te zijn. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren! Joost Spijkers zingt de klassiekers van Brel en Aznavour met een verbluffend gemak. Hotel Spijkers is een waar visueel, muzikaal en theatraal spektakel.

Joost Spijkers (één van de Ashton Brothers) brengt de klassiekers van Brel en Aznavour met even intense bezieling als zijn eigen nummers. Ze volgen elkaar in hoog tempo op, waarbij levensvreugde en een naderend einde hand in hand gaan. Maar waarbij het feest altijd een metafoor is voor het leven. Spijkers heeft een geheel eigen sound en volkomen eigenzinnige stijl mede door de ijzersterke teksten van Peer Wittenbols.

Niet voor niets won hij voor zijn vorige voorstelling (Spijkers I) de Poelifinario in de categorie Kleinkunst; dé prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het seizoen. En nu, na het winnen van de Annie MG Schmidtprijs 2021 voor het nummer Welkom Thuis uit Hotel Spijkers, is Joost klaar voor het grote publiek!

Hotel Spijkers is zoveel meer dan een theaterconcert omdat Spijkers zoveel meer is dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk” (De Groene Amsterdammer).

Producent: Stichting de Werelddansfabriek
Met: Joost Spijkers, Arend Niks, Arno Bakker, Andreas Suntrop en Stanislav Mitrovic
Regie en beeld: Titus Tiel Groenestege
Tekst: Peer Wittenbols, Joost Spijkers