KAMP

Hotel Modern

Een enorme maquette van Auschwitz vult het podium. Overvolle barakken, een spoorlijn, de poort met de woorden Arbeit macht frei. De miniatuurversie van het kamp komt met duizenden geknutselde poppetjes tot leven. De spelers dwalen als reusachtige oorlogsverslaggevers met minicamera’s door de maquette en maken jou ooggetuige. Hotel Modern keert terug naar De Harmonie met deze indrukwekkende voorstelling, gemaakt door de kleindochter van Joseph Emanuel Kalker, die in Auschwitz werd vermoord.

Hotel Modern versmelt muziek, performance, poppenspel en film in beeldende voorstellingen. Maquettes spelen een belangrijke rol: in het theater worden complete miniatuurwerelden gebouwd, bevolkt door duizenden personages. Zo kan het publiek letterlijk vanuit een macroperspectief naar de wereld kijken. De verschikkring van oorlog is vaak een terugkerend thema.

Zo ook in Kamp. De grootvader van Hotel Modern-maker Pauline Kalker heette Joseph Emanuel Kalker. Hij was huisarts, heel geliefd bij zijn patiënten, en een geweldige vader voor zijn kinderen. Hij werd in Auschwitz vermoord. Pauline heeft zich altijd een voorstelling willen maken van de plek en de omstandigheden waarin hij de dood vond. Kamp is daarvan het resultaat.

“Oud, jong, ga hierheen als het kan. Zoiets moois en indringends en unieks zie je zelden.” - Hanneke Groenteman
“De makers hebben een vorm gevonden om het opnieuw over dit beladen onderwerp te hebben: Om aan de orde te stellen tot welke uitersten mensen in staat zijn. In alle oprechtheid.” – De Volkskrant
“Dappere en geslaagde verbeelding van het onbegrijpelijke.” - Historisch Nieuwsblad"
 
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
vr 2 mei 2025
vr 2 mei 2025
20:30 uur
Locatie/zaal
Bovenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

vr 2 mei 2025 vr 2 mei 20:30 uur
Standaard € 26,50
20:30 uur Standaard € 26,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken