Jeugd & Familie

korting met dbiebpas

incl. chocolademelk

familiebuffet | € 18,50 t/m 15 jaar € 12,50

Een absoluut hoogtepunt van dit seizoen is ‘Karlsson fan it dak’ van de beroemde Zweedse kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren. Het verhaal gaat hand in hand met de avonturen van Pippi Langkous: vol humor, eigenzinnigheid en magie. Laat je (klein)kinderen ervaren hoe magisch theater kan zijn en breng ook zelf je fantasie weer tot leven met dé familievoorstelling van deze winter! Een coproductie van Tryater en Stadsschouwburg De Harmonie. Op 21, 23, 27 en 29 december ook met een speciaal (gratis!) randprogramma voorafgaand aan de voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar: Klub Karlsson! Lees meer hierover onderaan deze pagina.

De heel gewone Erik Erikson woont met zijn heel gewone ouders en heel gewone broer en zus in een heel gewone straat in Stockholm. Maar als op een avond een klein dik mannetje met een propeller op zijn rug Eriks slaapkamer binnenvliegt, is zijn leven ineens niet zo gewoon meer.

Al gauw ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de verlegen Erik en de zelfverzekerde, eigenwijze Karlsson, die op magische wijze kan vliegen met een startknop op zijn buik en beweert dat hij de allerbeste is in alles. Samen beleven ze de grootste avonturen vol onhandige inbrekers, boze ooms en zure tantes. Niemand wil Erik geloven over zijn nieuwe, vliegende vriend, maar, ook al brengen de streken van Karlsson hem dikwijls in de problemen: Erik heeft de grootste pret.

Gaandeweg kruipt Erik steeds meer uit zijn schulp en leert dat je uiteindelijk meer bereikt met moed en zelfvertrouwen.

Na kerstvoorstellingen als Ronja de Roversdochter en De Gebroeders Leeuwenhart komt Tryater deze winter opnieuw met een familievoorstelling naar een boek van Astrid Lindgren in Stadsschouwburg De Harmonie. Voor het eerste ooit wordt Karlsson fan it dak op het Nederlandse toneel gebracht: het ultieme familieverhaal dat de fantasie van jong en oud prikkelt.

Voor niet-Friestaligen is er voor wie wil een heldere beschrijving in het Nederlands beschikbaar.

Familiebuffet
Geniet van een compleet verzorgde ervaring, reserveer nu met het feestelijke familiebuffet!

Vers gebakken brood met lekkere smeersels en dipjes
Eigengemaakte huzarensalade
Aardappelsalade (met droge worst)
Rauwkost

Saté van kippendij
Zweedse gehaktballetjes (met pomodorisaus) (ook vegetarisch)
Pulled pork

Bijgerechten:
Rijst
Oven aardappeltjes uit de oven met rozemarijn / Friet
Warme groentes

*Bij middagvoorstellingen hanteren we een andere invulling van het (lunch)buffet.

Klub Karlsson
Speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar met hun familie is er rond de voorstelling Karlsson fan it dak van alles te beleven in de Harmonie. Zo kunnen ze een scène spelen uit de voorstelling onder begeleiding van een theaterdocent, een eigen magische propeller knutselen van hout en een kijkje nemen achter de schermen. Houd de website in de gaten voor het gehele programma en de tijden.

Dit programma bieden Tryater en De Harmonie gratis aan op de volgende data:
Zaterdag 21 december
Maandag 23 december
Vrijdag 27 december
Zondag 29 december

Kom in Scandinavische kerstsferen met dé familievoorstelling van deze winter!

Website: tryater.nl

Tekst: Astrid Lindgren
Bewerking: Wessel de Vries
Regie: Tatiana Pratley