Laura van Dolron

Niks Nieuws

Laura van Dolron schiep haar eigen genre: stand up philosophy. Samen met haar publiek zoekt ze naar wat mooi is en wat beter kan. Daarbij recyclet ze altijd delen van haar voorstellingen. In Niks Nieuws bevraagt ze die we al mensen naar het nieuwe hebben. Daarom wil ze Niks nieuws maken. Omdat alles er al is en we onszelf en de planeet uithollen in ons verlangen naar het nieuwe.

Ons verlangen naar originaliteit heeft de wereld afgemat en uitgewoond. Ik kan wel origineel willen zijn, maar we moeten iets gaan doen, allemaal. Nu. Dit is de eerste voorstelling waarin ik me bewust met de klimaatramp en de al ingezette massaextinctie ga bemoeien. Door niks nieuws te willen maar te koesteren wat er IS of te redden wat er nog te redden valt.”


In Niks nieuws zegt Van Dolron iets waars, iets belangrijks, iets wat de enorme vernieuwingsdrang die ons heeft voortgestuwd bij het afmatten en uitwonen van onze aarde een halt toeroept.

Website: lauravandolron.com

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
do 24 april 2025
do 24 april 2025
20:30 uur
Locatie/zaal
Bovenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

do 24 april 2025 do 24 apr 20:30 uur
Standaard € 23,50
20:30 uur Standaard € 23,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen
“Snel en raak doorgrondt ze het tijdsgewricht. Als ze tot de kern komt van haar zelfhaat, hou je je adem even in”
- Volkskrant
“Ik ben in tijden niet zó klaarwakker uit een voorstelling gekomen”
- De Groene Amsterdammer
“Louterend”
- Het Nieuwsblad
“Van Dolron brengt haar theater als een warm bad… Het gevoel hier gewoon bij te mogen zijn, als kleine mislukkende mens: het is de grootste gift die vandaag vanaf een podium te geven valt.”
- De Standaard

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken