Klassiek

AEGON zaal

Prijs € 35,-

UPDATE 20-10-2020 | De voorstelling is vanwege de verscherpte corona
maatregelingen verplaatst naar donderdag 4 februari 2021. Kaartkopers zijn persoonlijk op de hoogte gebracht.

De broers Lucas & Arthur Jussen komen voor een concert naar De  Harmonie. Ondanks hun jonge leeftijd hebben de twee veelbelovende pianisten alveel ervaring opgebouwd in het internationale concertcircuit en worden door zowel pers als publiek geprezen. Lucas en Arthur hebben opgetreden met nagenoeg alle Nederlandse orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast waren ze te gast bij The Boston Symfony Orchestra, The Philadelphia Orchestra, Academy of St Martin in the Fields en de Symfonieorkesten van Montreal, Sydney, Singapore en Shanghai. Ze werkten samen met dirigenten als Stéphane Denève, Valery Gergiev, Sir Neville Marriner, Andris Nelsons,Yannick Nezét-Séguin, Jukka-Pekka Saraste en Jaap van Zweden.

Hun eerste pianolessen kregen de broers van Leny Bettman in hun geboorteplaats Hilversum. In 2005 studeerden de broers op uitnodiging van Maria João Pires bijna een jaar lang bij haar in Portugal en Brazilie. In
de jaren daarna volgden zij lessen bij Jan Wijn en Ton Hartsuiker waarbij ze zich bij de laatste verdiepten in demoderne pianomuziek.

Lucas vervolgde zijn studie bij Menahem Pressler in de VS en bij Dmitri Bashkirov in Madrid, Arthur vervolgde zijn studie aan het Amsterdams Conservatorium bij Jan Wijn.

In 2010 tekenden Lucas en Arthur een platencontract bij Deutsche Grammophon. Hun debuut cd met werken van Beethoven verwierf de platina status en ze sleepten er bovendien de Edison Klassiek Publieksprijs mee in de wacht.

Na een succesvolle Schubertopname (gouden status) wijdden ze hun derde cd ‘Jeux’ aan de Franse pianomuziek. In 2015 verschenen de Mozartconcerten met de Academy of St Marin in the Fields onder leiding van Sir Neville Marriner. Ook dit album bereikte de gouden status en werd bij ‘Grammophone UK’ genoemd bij ‘The 50 greatest Mozart Recordings’. In maart 2017 verscheen alweer hun 5e CD bij DG met werken van Poulenc en Saint-Saëns (Koninklijk Concertgebouw Orkest olv Stéphane Denève). Een Bach album met oa.de dubbelconcerten verscheen in 2019 in samenwerking met Amsterdam Sinfonietta.

Programma:
Wolfgang Amadeus Mozart: Sonate für zwei Klaviere D-Dur KV 448 (375a)
Franz Schubert: Allegro a-Moll für Klavier zu 4 Händen ("Lebensstürme") op. 144 D 947
Claude Debussy: Six Epigraphes Antiques
Sergej Rachmaninoff: Suite Nr.2 (1901) für 2 Klaviere op.17