Malou Holshuijsen

Ik vier het klein

Een familiefeestje op een namiddag. Ergens tussen de koffie met gebak en het eerste biertje zit een jonge vrouw. Ze vindt geen aansluiting bij de rest en vraagt zich af wat ze hier eigenlijk doet. Naarmate het feest vordert, komt de confrontatie met de stekelige herinneringen aan haar verleden. Vol rake obser­vaties over de genodigden én haarzelf die iedereen zal herkennen, maar niet altijd durft uit te spreken. Dus schrijfster, columniste en theatermaker Malou viert het klein…

Ik vier het klein is een geestige en tegelijkertijd pikzwarte monoloog, geschreven en gespeeld door Malou Holshuijsen.

Malou Holshuijsen (1987) is schrijver, columnist en theatermaker. Ze presenteert de succesvolle podcasts Tussen dertig en doodgaan, met Tatjana Almuli (180.000 beluisteringen per maand), en Dit komt nooit meer goed, met Roos Schlikker (41.000 beluisteringen per maand). Haar observaties verschijnen in kranten en magazines en ze is als columnist te horen op NPO Radio 1. Haar debuutroman Zachtop lachen werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2022. Het boek zal in het seizoen ’25/’26 worden vertaald naar het toneel. Ook wordt er momenteel gewerkt aan een televisieserie van Zachtop lachen. Op 3 oktober 2023 verscheen haar nieuwe roman Alleen en duizend mensen, die met goede recensies werd ontvangen. Op 28 maart verschijnt haar eerste non-fictieboek: Dit komt nooit meer goed (in samenwerking met Roos Schlikker)."
 

Website: kobratheater.nl

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
za 3 mei 2025
za 3 mei 2025
20:30 uur
Locatie/zaal
Bovenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

za 3 mei 2025 za 3 mei 20:30 uur
Standaard € 19,50
20:30 uur Standaard € 19,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken