Klassiek

Maria João Pires

Pianiste van wereldklasse

vrijdag

9

februari
2024

20:15 uur

Grote Zaal

Prijs € 49,50
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

9

februari
2024

20:15 uurGrote Zaal

Prijs € 49,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Maria João Pires, de wereldwijd erkende grootmeester op de piano komt met de jonge duopartner Ignasi Cambra naar Leeuwarden. Bij ons brengt ze werken van Mozart, Debussy en Schubert ten gehore, op de voor haar zo kenmerkende betoverende manier. Ze staat met haar bijna 80 jaar nog altijd aan de absolute top. Verfijnd, spiritueel en legendarisch: deze unieke kans om haar live mee te maken in De Harmonie is er een om te grijpen.

Over Maria João Pires:
Maria João Pires, geboren in 1944 in Lissabon, gaf haar eerste openbare optreden op 4-jarige leeftijd en begon haar muziek- en pianostudies bij Campos Coelho en Francine Benoît, en zette ze later voort in Duitsland bij Rosl Schmid en Karl Engel. In 1999 richtte ze het Belgais Centre for the Study of the Arts in Portugal op. Maria João Pires biedt regelmatig interdisciplinaire workshops aan voor professionele musici en muziekliefhebbers.

In 2012 startte ze in België twee complementaire projecten; de Partitura Choirs, een project dat koren creëert en ontwikkelt voor kinderen uit kansarme milieus zoals in België het Hesperos Choir, en de Partitura Workshops. Alle Partitura-projecten hebben tot doel een altruïstische dynamiek te creëren tussen kunstenaars van verschillende generaties door een alternatief voor te stellen in een wereld die te vaak gericht is op concurrentievermogen. Deze filosofie wordt wereldwijd verspreid bij Partitura projecten en workshops.

Programma van de avond: 

Franz Schubert
Allegro in a kl.t., D 947 “Lebensstürme” voor piano vierhandig

W.A. Mozart
Sonate ntb (solo Pires)

- pauze -

Franz Schubert
3 Klavierstücke, D 946 (solo Cambra)

W.A. Mozart
Sonate in C gr.t., KV 521 voor piano vierhandig

Website: mariajoaopires.com/home

 

Deel deze voorstelling:   E-mail