Klassiek

Maria João Pires

Pianiste van wereldklasse

vrijdag

9

februari
2024

20:15 uur

Grote Zaal

Prijs € 49,50
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

9

februari
2024

20:15 uurGrote Zaal

Prijs € 49,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Maria João Pires, de wereldwijd erkende grootmeester op de piano komt met een jonge duopartner naar Leeuwarden. Bij ons brengt ze werken van Mozart, Debussy en Schubert ten gehore, op de voor haar zo kenmerkende betoverende manier. Ze staat met haar bijna 80 jaar nog altijd aan de absolute top. Verfijnd, spiritueel en legendarisch: deze unieke kans om haar live mee te maken in De Harmonie is er een om te grijpen.

Over Maria João Pires:
Maria João Pires, geboren in 1944 in Lissabon, gaf haar eerste openbare optreden op 4-jarige leeftijd en begon haar muziek- en pianostudies bij Campos Coelho en Francine Benoît, en zette ze later voort in Duitsland bij Rosl Schmid en Karl Engel. Naast haar concerten heeft ze vijftien jaar opnames gemaakt voor Erato en gedurende meer dan twintig jaar voor Deutsche Grammophon.

Sinds de jaren zeventig wijdt ze zich aan het weerspiegelen van de invloed van kunst in het leven, de gemeenschap en het onderwijs, en probeert ze nieuwe manieren te ontdekken om deze manier van denken in de samenleving te integreren. Ze heeft gezocht naar nieuwe manieren die, met respect voor de ontwikkeling van individuen en culturen, het delen van ideeën aanmoedigen. In 1999 richtte ze het Belgais Centre for the Study of the Arts in Portugal op. Maria João Pires biedt regelmatig interdisciplinaire workshops aan voor professionele musici en muziekliefhebbers. In de concertzaal van Belgais vinden regelmatig concerten en opnames plaats.

In 2012 startte ze in België twee complementaire projecten; de Partitura Choirs, een project dat koren creëert en ontwikkelt voor kinderen uit kansarme milieus zoals in België het „Hesperos Choir, en de Partitura Workshops. Alle Partitura-projecten hebben tot doel een altruïstische dynamiek te creëren tussen kunstenaars van verschillende generaties door een alternatief voor te stellen in een wereld die te vaak gericht is op concurrentievermogen. Deze filosofie wordt wereldwijd verspreid bij Partitura projecten en workshops.

Website: mariajoaopires.com/home

 

Deel deze voorstelling:   E-mail