Maria João Pires

Pianiste van wereldklasse

Maria João Pires, de wereldwijd erkende grootmeester op de piano komt met haar jonge duopartner en goede vriend Ignasi Cambra naar Leeuwarden. Bij ons brengen ze werken van Mozart, Debussy en Schubert ten gehore. Ze staat met haar bijna 80 jaar nog altijd aan de absolute top. Verfijnd, spiritueel en legendarisch: deze unieke kans om haar live mee te maken in De Harmonie is er een om te grijpen.

Over Maria João Pires:
Maria João Pires, geboren in 1944 in Lissabon, gaf haar eerste openbare optreden op 4-jarige leeftijd en begon haar muziek- en pianostudies bij Campos Coelho en Francine Benoît, en zette ze later voort in Duitsland bij Rosl Schmid en Karl Engel. In 1999 richtte ze het Belgais Centre for the Study of the Arts in Portugal op. Maria João Pires biedt regelmatig interdisciplinaire workshops aan voor professionele musici en muziekliefhebbers.

In 2012 startte ze in België twee complementaire projecten; de Partitura Choirs, een project dat koren creëert en ontwikkelt voor kinderen uit kansarme milieus zoals in België het Hesperos Choir, en de Partitura Workshops. Alle Partitura-projecten hebben tot doel een altruïstische dynamiek te creëren tussen kunstenaars van verschillende generaties door een alternatief voor te stellen in een wereld die te vaak gericht is op concurrentievermogen. Deze filosofie wordt wereldwijd verspreid bij Partitura projecten en workshops.

Ignasi Cambra
Ignasi Cambra is een vooraanstaande Spaanse pianist, geprezen door dirigent Valery Gergiev. Hij heeft opgetreden op gerenommeerde locaties zoals Carnegie Hall en het Mariinsky Theatre en werkt nauw samen met Maria João Pires. Cambra heeft samengewerkt met orkesten zoals die van Barcelona en Miami. In Spanje is hij een geliefde artiest en heeft hij opgetreden in bekende concertzalen, waaronder het Palau de la Música Catalana. Cambra studeerde aan de Juilliard School bij Jerome Lowenthal en Matti Raekallio en behaalde diploma's aan de Indiana University en de Royal Academy of Music in Londen. 

Programma van de avond:

Franz Schubert
Allegro in a kl.t., D 947 “Lebensstürme” voor piano vierhandig

W.A. Mozart
Sonate ntb (solo Pires)

- pauze -

Franz Schubert
3 Klavierstücke, D 946 (solo Cambra)

W.A. Mozart
Sonate in C gr.t., KV 521 voor piano vierhandig

Website: mariajoaopires.com/home

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
wo 19 juni 2024
wo 19 juni 2024
05:28 uur
Locatie/zaal
Grote Zaal
Om 19:15 uur gratis muzikale inleiding door Jan-Willem Rozenboom, wel reserveren.
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

wo 19 juni 2024 wo 19 jun 05:28 uur
Standaard € 49,50
05:28 uur Standaard € 49,50 Geannuleerd
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken