Moeder Courage

Het Nationale Theater | Liesbeth Coltof

Liesbeth Coltof regisseert deze moderne versie van Bertolt Brechts klassieker uit 1939. In het verhaal van Moeder Courage komt het persoonlijk lot van een moeder en haar kinderen samen met de gruwelijke zinloosheid van de oorlog. Koste wat kost probeert ze haar familie bij elkaar te houden. Een verhaal over moederliefde, onrecht en de kracht om door te gaan. Moeder Courage is een rauwe, maar ook liefdevolle muziektheatervoorstelling. Met in de hoofdrol Tamar van de Dop.

Europa in de nabije toekomst, het continent is beland in een slepende oorlog. Een vrouw met de bijnaam Moeder Courage zet in oorlogstijd álles op het spel om met haar kinderen te overleven. We volgen haar hartverscheurende reis te midden van chaos en conflict.

Regisseur Liesbeth Coltof
“Ik heb ze ontmoet: de Courages van deze wereld. Vrouwen die in de hel van oorlog of bezetting hun kinderen proberen groot te brengen. Moeders in de arme wijken van Cleveland (VS), Sao Paulo of Ter Apel voor wie het leven elke dag een oorlogssituatie is. Het zijn geen lieve vrouwen, aardigheid is voorbehouden aan hen die in vrede en rijkdom leven. Maar ze geven nooit op, dwars door de stress en het verdriet blijven zij staan. Onder hun harde schil en dwars door de onrechtvaardigheid heen, bewaren zij hun menselijkheid met een moed, die wij ons maar moeilijk kunnen voorstellen. In deze voorstelling hoop ik hen de plek te geven die ze toekomt."
 
Inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling wordt een inleiding verzorgd. Hierin krijg je meer achtergrondinformatie over de voorstelling en is er de mogelijkheid om vragen te stellen.
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
vr 2 mei 2025
vr 2 mei 2025
20:15 uur
Locatie/zaal
Grote Zaal
19:15 | Inleiding gratis, wel reserveren
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

vr 2 mei 2025 vr 2 mei 20:15 uur
Standaard € 27,50
20:15 uur Standaard € 27,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken