Opera

VANAF 10 JAAR

18:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

LNP

Het bekende sprookje van Hans en Grietje, bewerkt tot een fantasy-opera voor iedereen vanaf 10 jaar! We volgen Hänsel en Gretel op hun magische reisavontuur, met hoopvolle energie als brandstof. Zoals alle sprookjes stelt deze opera een ‘volwassen’ vraag: wat doe je als je door het leven op de proef wordt gesteld? Hou elkaar vast, dan overwint het goede altijd!

Hänsel und Gretel is een humoristische en optimistische voorstelling, met o.a. een spectaculaire vliegreis van Hänsel en Gretel met een troep zwanen, een magisch kussengevecht en de spannende strijd tegen de Knusperhexe, die een grote groep kinderen in een verlaten kermiscarrousel gevangen houdt. Lukt het Hänsel und Gretel om ze te bevrijden?

Het fantasierijke decor bevat adembenemende 3D-projecties en de weelderige, romantische muziek van componist Engelbert Humperdinck zit vol dansritmes en is daardoor heel toegankelijk. De opera wordt gezongen in het Duits en is met de Nederlandse boventiteling goed te volgen voor kinderen vanaf 10 jaar.

Over de Nederlandse Reisopera:
De Nederlandse Reisopera produceert met lef en vindingrijkheid geëngageerde operaproducties van topkwaliteit en reist daarmee langs de theaters in Nederland. De Reisopera gelooft dat opera de manier waarop mensen naar zichzelf en de wereld om zich heen kijken kan veranderen.

Naar het gelijknamige sprookje uit Kinder und Hausmärchen van Jakob en Wilhelm Grimm
Tekst: Adelheid Wette-Humperdinck
Muziek: Engelbert Humperdinck
Muzikale leiding: Karel Deseure