Dans

Nicole Beutler Projects

ATMEN (evolution is silently unfolding)

Kies een datum / tijd:

Grote Zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

8 maart   2024

  19:00 uur
vrijdag

8 maart   2024

  21:30 uur
zaterdag

9 maart   2024

  19:00 uur
zaterdag

9 maart   2024

  21:30 uur
Grote Zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

In ATMEN word je meegenomen naar het jaar 2200. Een toekomst waarin de schouwburg is overgenomen door de natuur. Tijdens de voorstelling beleef je een unieke mix van dans, zang en videobeelden met een elektronische muziekcompositie van Gary Shepherd. Een nieuwe ervaring van de internationaal bekroonde choreograaf Nicole Beutler.

Na grote successen 8: METAMORPHOSIS en GINKGO komt choreograaf en beeldend kunstenaar Nicole Beutler met een nieuwe totaalervaring. Het is het jaar 2200. Alle gebouwen zijn weg. De natuur heeft overwonnen en bloeit als nooit tevoren. Ons theater maakt onderdeel uit van een levend ecosysteem, overwoekerd door bacteriën, flora, fauna en glimmende schimmels. Samen met de dansers, zangers en componist van Nicole Beutler Projects word je op unieke wijze onderdeel van dit systeem.

Onder het maanlicht huilt een wolf en twee dansers ontmoeten elkaar. In ATMEN ervaar je een mix van dans, muziek, zang, opera en adembenemende videobeelden. Met romantische natuurliederen, gezongen door vier zangers van de bekroonde dansopera 8: METAMORPHOSIS. Huischoreograaf Gary Shepherd maakt voor ATMEN een elektronische muziekcompositie, geïnspireerd op overblijfselen van Schubert liederen. 

Trilogie

ATMEN is de tweede voorstelling van de trilogie RITUALS OF TRANSFORMATION waarin Beutler op zoek gaat naar een nieuwe balans tussen mens, dier, plant, fungus en technologie. In het eerste deel GINKGO or: 56 million years ago there were palm trees on the North Pole namen we afscheid van de door mensen gemaakte wereld. In ATMEN gaat de reis verder en creëert Beutler een speculatieve toekomst waarbinnen de natuur weer op adem komt. Met deze trilogie nodigt Beutler je uit om kritisch na te denken over de toekomst van de mens en planeet.


Credits
Concept en regie: Nicole Beutler
Performance & zang: Hillary Blake Firestone, Reve Ter Borg, Arnout Lems, Dominic Krämer, Felix Schellekens & Timo Tembuyser
Muziekcompositie: Gary Shepherd & Franz Schubert
Videokunst: Heleen Blanken
Scenografie & licht: Julian Maiwald
Dramaturgie: Igor Dobricic
Kostuum: Jessica Helbach
Artistieke assistentie: Justa ter Haar Sound design: Ruben Kieferfeld
Regie assistentie: Konstantinos Chatzikypraios

 

Deel deze voorstelling:   E-mail