NITS

NIT50

Het komende jaar viert de Nederlandse popgroep NITS hun vijftigjarig bestaan. Onder de titel NIT50 gaan ze op tournee door Europa, waarbij ze dit voorjaar steden aandoen die een cruciale rol hebben gespeeld in hun muzikale reis. Van Parijs tot Zürich, van Antwerpen tot Brussel en nu ook bij ons in Leeuwarden. Het belooft een muzikale reis door de geschiedenis van de band te worden, maar ook een kennismaking met gloednieuwe nummers.

Voorafgaand aan deze tour brengen ze begin van het jaar het mini-album 'Tree House Fire' uit, met als centraal thema de brand die in 2022 de Amsterdamse studio van de band volledig verwoestte. Bovendien start in 2024 de 30-delige podcast 'Dial Nits', gemaakt door Eric Facon, en verschijnt er een uitgebreid fotoboek met stills van de video's en super 8-films die Henk Hofstede vanaf 1980 van de band heeft gemaakt. Na de zomer zal de NIT50-tour verdergaan langs verschillende zalen in Nederland.

Gedurende de afgelopen vijf decennia hebben de NITS met hun unieke geluid en aanpak een onuitwisbare stempel gedrukt op de Europese popcultuur. De formatie, bestaande uit zanger en tekstschrijver Henk Hofstede, drummer/percussionist Rob Kloet en toetsenist Robert Jan Stips, heeft sinds hun oprichting in 1974 meer dan 30 albums uitgebracht en heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder vier Edison Awards en de Popprijs.

Een essentieel onderdeel van hun nalatenschap zijn de bekende nummers zoals 'In The Dutch Mountains', 'J.O.S. Days', 'Adieu Sweet Bahnhof' en 'Nescio'. Maar juist ook hun voortdurende evolutie maakt de NITS tot een van de meest creatieve en vernieuwende popbands van Europa. Elk album vertelt een nieuw verhaal, waardoor hun muzikale reis steeds blijft verrassen en inspireren.

Website: nits.nl/

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
do 24 oktober 2024
do 24 oktober 2024
20:30 uur
Locatie/zaal
Grote Zaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

do 24 oktober 2024 do 24 okt 20:30 uur
Standaard € 33,00
20:30 uur Standaard € 33,00
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Luisteren

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken