Toneel

donderdag

9 mei   2019

Rabobank zaal

Gebaseerd op de beroemde dystopische roman ‘Brave New World’ (1932) van Aldous Huxley schreef Rik van den Bos een loflied op de muur, het prikkeldraad, de spyware en het afweergeschut. Regisseur Guy Weizman maakt er in your face theater van met 25 spelers, dans, livemuziek en toneel. Net als in ‘Carrousel’ en ‘Salam’ toont hij ons een wereld waarin iedereen zoekt naar een nieuw verhaal, maar worstelt om uit vastgeroeste patronen te ontsnappen.

Een dystopie is het tegenovergestelde van een utopie: geen prachtig vergezicht van een mooie, nieuwe en ideale wereld, maar een angstbeeld van de verschrikkingen die ons nog te wachten staan. Mensen zijn er dol op, want een dystopie laat zien dat het in onze chaotische wereld eigenlijk nog meevalt: het kan altijd erger.

Een pleidooi voor afstand nemen, in de schulp kruipen en onder het dekbed wegduiken. Een dystopie voor hen die er het beste van hopen, maar het ergste vrezen.

Tekst: Rik van den Bos, naar Aldous Huxley | regie: Guy Weizman | choreografie: Roni Haver | muziek: Asko|Schönbergs K(h)AOS | spel: Bien De Moor, Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Hendrik Aerts, Igor Podsiadly, Angela Herenda, Adam Peterson, Sofiko Nachkebiya, Camilo Chapela, Harold Luya e.a. | dramaturgie: Robbert van Heuven | decorontwerp: Ascon de Nijs

Voor hen die er het beste van hopen, maar het ergste vrezen

Website: www.nnt.nl