Toneel

Rabobank zaal

Korting met dbiebpas

19:30 uur | Theatrale inleiding

Brave New World 2.0 onderzoekt de toekomst van de mensheid. De verdeelde maatschappij die Aldous Huxley in 1932 in zijn roman Brave New World schetste was bedoeld als schrikbeeld, maar doet voor de lezer van nu al herkenbaar aan. Artificial intelligence, robots en hyperintelligente algoritmes scheppen kansen maar dwingen ook tot de vraag: wordt de wereld door technologische ontwikkelingen een betere plek, of vergroten deze ontwikkelingen voornamelijk de al bestaande ongelijkheid tussen de haves en de have-nots?

Brave New World 2.0 examines the future of humanity. The divided society predicted by Aldous Huxley in his 1932 novel, Brave New World, was meant as a warning but already seems recognizable to the modern day reader. Artificial intelligence, robots and hyper-intelligent algorithms create opportunities but also raise an important question: is the world becoming a better place through these technological developments, or do they only increase an already existing inequality between the haves and have-nots?

Met Brave New World, maar ook het werk van Naomi Klein (This changes everything, No is not enough), Thomas Piketty (Kapitaal in de 21e eeuw) en Yuval Harari (Homo Sapiens, Homo Deus) als inspiratie, herdefiniëren regisseur Guy Weizman en schrijver Rik van den Bos Brave New World tot een overrompelende, in your face en actuele Brave New World 2.0. Een voorstelling met 23 acteurs, dansers en musici die dwingt tot nadenken en handelen.

Inspired by Brave New World, but also by the works of Naomi Klein (This changes everything, No is not enough), Thomas Picketty (Capital in the Twenty-First Century) and Yuval Harari (Sapiens, Homo Deus), director Guy Weizman and writer Rik van den Bos create an arresting, in your face Brave New World 2.0 that’s relevant to our modern times. A production with 23 actors, dancers and musicians that will force the audience to think and act.

Language No Problem – boventiteling!

In de voorstellingen van het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni wordt soms (toegankelijk) Engels gesproken. Dit wordt vertaald met Nederlandse boventiteling. Alle Nederlandse teksten krijgen Engelse boventiteling. Daarmee zijn alle voorstellingen van het NNT en Club Guy & Roni, geschikt voor mensen die geen Nederlands spreken.

Cast: Angela Herenda, Annemieke Mooij, Arno Verbruggen, Bien De Moor, Bram van der Heijden, Camilo Chapela, Georgia Lyell, Harold Luya, Igor Podsiadly, Jeroen Kimman, Jonathan Reus, Joost Bolt, Judith Schuur, Julia Akkermans, Lodewijk de Boer, Maya Fridman, Momo Samwel, Noa Eyl, Niels Meliefste Olaf Ait Tami, Sofiko Nachkebiya, Terencio Douw, Vitaly Medvedev | Tekst: Rik van den Bos (naar Aldous Huxley) | Regie: Guy Weizman | Choreografie: Roni Haver | Muziek: Jonathan Reus

19:30 uur | Theatrale inleiding : Live 4 Ever | Gratis, wel reserveren.
Als inleiding op de voorstelling Brave New World 2.0 maken jongeren van het jongerenplatform NNTWEE onder leiding van regiseur Eva Nijs een korte pop-up voorstelling. Deze theatrale inleiding gaat in op thema’s uit de hoofdvoorstelling.
Een onderzoek naar mens-zijn. Over de onuitputtelijke drang van de mens naar vooruitgang en controle over ons eigen leven. Met als doel zo veel en zo lang mogelijk geluk. Maar wat als het ons lukt? Wat als we de dood overwinnen? Zijn we dan gelukkig? Of verliezen we daarmee ook de waarde die de vergankelijkheid van het leven ons geeft? Reserveren 8 mei | Reserveren 9 mei

Voor hen die er het beste van hopen, maar het ergste vrezen

Website: www.nnt.nl

Groots en overrompelend ‘Brave new world 2.0’ stelt prikkelende vragen over de toekomstige mens - Recensie NRC