PAFFF

incl. garderobe

Language: NL, EN

English below

Plant is een indringende muzikale trip. Zangeres Nynke Laverman kruipt in het fluisterregister van haar stem en wisselt kwetsbare, ijle soundscapes af met beats en spoken word. De gedempte pianoklanken en explosieve, vulkanische drumsessies van Sytze Pruiksma trekken je moeiteloos mee in de filmische, surreële werelden van videokunstenaar Douwe Dijkstra. Koos Terpstra regisseert het geheel als een langgerekt, associatief filmshot, hallucinerend en huiveringwekkend.

Provocerend is het  verhaal van Kassandra, de Griekse zieneres die de vernietiging van Troje voorspelde, maar door niemand geloofd werd. Laverman zingt over deze doemprofeet, met zachte stem als een onheilspellende waarschuwing. Juist door minder te doen en zachter te zingen, klinkt haar oproep luider dan ooit; wie willen we zijn als mens? Uiteindelijk is Plant een hoopvol protest dat gaat over het omgooien van onze manier van denken.

Credits
Teksten: Nynke Laverman | muziek: Sytze Pruiksma en Nynke Laverman | video: Douwe Dijkstra | dans: Dunja Jocic | eindregie: Koos Terpstra | toneelbeeld: Ascon de Nijs | kostuums: Dieuweke van Reij | adviezen: Guy Weizman | geluid: Bo Bruijs | licht: Patrick Kramer | video-operator: Remko Smids

Over PAFFF
Van 27 mei t/m 19 juni 2022 presenteren Stadsschouwburg De Harmonie en ARCADIA gezamenlijk een nieuw, internationaal Performing Arts Festival in Leeuwarden: PAFFF. Maar liefst drie weken lang kun je genieten van diverse voorstellingen op het gebied van podiumkunsten. PAFFF is brutaal en nieuwsgierig, provocerend en genereus maar bovenal urgent en vernieuwend. Daarbij staat het werk van toonaangevende en internationale kunstenaars als Philippe Quesne, Doris Uhlich, Lia Rodrigues, Cia Hiato en Gabriele Da Cunha centraal.

Klik hier voor het volledige programma.

English text

Plant is an intrusive musical trip. Singer Nynke Laverman delves into the whisper register of her voice and alternates vulnerable, thin soundscapes with beats and spoken word. The muted piano sounds and explosive, volcanic drum sessions of Sytze Pruiksma effortlessly draw you into the cinematic, surreal worlds of video artist, Douwe Dijkstra. Koos Terpstra directs it all into an elongated, associative film shot, that is both hallucinogenic and horrifying.
The story of Kassandra, the Greek prophet who foresaw the destruction of Troy but was not believed by anyone, is provocative. Laverman sings about this prophet of doom in a low voice as an ominous warning. Precisely by doing less, and singing in an increasingly soft voice, her call is louder than ever; who do we want to be as human beings? Ultimately, Plant is a hopeful protest about changing our way of thinking.

About PAFFF
From 27 May to 19 June 2022, Stadsschouwburg De Harmonie and ARCADIA jointly present a new, international Performing Arts Festival in Leeuwarden: PAFFF. Immerse yourself in an urgent and innovative performing arts programme by leading international artists such as Philippe Quesne, Doris Uhlich, Lia Rodrigues, Cia Hiato and Gabriela Da Cunha.

Click here for the complete programme.

Een fluisterend concert als visioen van een toekomst voor natuur en mens