Muziektheater

ONE SONG – Histoire(s) du Théâtre IV

Miet Warlop | NTGent | Irene Wool vzw

zaterdag

11 mei   2024

  20:30 uurzondag

12 mei   2024

  20:30 uurMiddenzaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe

zaterdag

11 mei   2024

  20:30 uur
zondag

12 mei   2024

  20:30 uur
Middenzaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe

Tijdens performing arts festival PAFFF komt de internationaal geprezen voorstelling ONE SONG van de Belgische regisseur Miet Warlop naar De Harmonie. Een groep performers betreedt de arena en gaat tijdens het performen van hun lied tot het uiterste. Wees getuige van een explosie aan muziek en energie, een betoverend ritueel over afscheid, leven en dood, hoop en wedergeboorte. “Hilarisch, energiek, indringend en hypnotiserend als een mantra” aldus de Theaterkrant (keuze van de criticus).

Wat is je geschiedenis als theatermaker? Op uitnodiging van NTGent formuleert de Belgische beeldend kunstenaar Miet Warlop een antwoord zoals alleen zij dat kan. In de reeks Histoire(s) du Théâtre is ze de vierde regisseur die de uitdaging aangaat om een werk te creëren waarin heden, verleden en toekomst elkaar op een inspirerende manier ontmoeten. En met succes.

Via de metafoor van een livewedstrijd/concert, inclusief commentator en cheerleader, nodigt Miet Warlop ons in ONE SONG uit om een gemeenschap te vormen en onszelf als in een viering te overstijgen. Zo wordt het tijdelijke het universele en wordt het persoonlijke iets collectiefs. Dat is de subtekst van ONE SONG: hoe één lied betekenis kan geven aan een hele samenleving. Eenheid in verscheidenheid.

Winnaar VSCD MIME/Performance prijs 22-23
De Mimeprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon/groep die dat seizoen de belangrijkste bijdrage geleverd heeft aan mime/performance. De jury schreef over ONE SONG: "Deze absurdistische kruising tussen een popconcert en een sportwedstrijd is een aangrijpend protest tegen het voortsnellende leven en tegen alles wat dit eist van een mens."


Credits:
Met: Simon Beeckaert, Stanislas Bruynseels, Rint Dens, Judith Engelen, Elisabeth Klinck, Marius Lefever, Willem Lenaerts, Luka Mariën Milan Schudel, Melvin Slabbinck, Joppe Tanghe, Karin Tanghe, Wietse Tanghe, Flora Van Canneyt & Jarne Van Loon
Tekst: Miet Warlop geadviseerd door Jeroen Olyslaegers
Concept, regie & decorontwerp: Miet Warlop
Muziek: Maarten Van Cauwenberghe in samenwerking met de gehele groep
Geluidsontwerp: Bart Van Hoydonck & Raf Willems
Kostuumontwerp: Carol Piron & Filles à Papa
Lichtontwerp: Dennis Diels
Dramaturgie: Giacomo Bisordi
Assistent dramaturgie: Kaatje De Geest

"Een razend tableau... Goed voor een massale ovatie op festival D'Avigon" ⭐⭐⭐⭐ The Guardian

"Een rockende oerkreet die barst van de levenslust, energie en humor" ⭐⭐⭐⭐ De Standaard

 

Deel deze voorstelling:   E-mail