Muziektheater

Orkater / De Nieuwkomers

KONVOOI met ILIAS

woensdag

20

november
2019

20:30 - 21:35 uur
Geen pauze

Accent zaal

SERIEPRIJS € 12,50
Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

20

november
2019

20:30 - 21:35 uur
Geen pauzeAccent zaal

SERIEPRIJS € 12,50
Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Vier kameraden die vastzitten in een bloedbad dat eeuwig lijkt te duren en de mooiste vrouw van de wereld. Agamemnon, Achilles, Odysseus, Patroklos en Helena. Zij zitten klem in een oorlog die niet te winnen maar ook niet te beëindigen is. Ze weten waarom ze daar zijn: voor de goede zaak. Tot één van hen zich begint af te vragen of die zaak wel zo goed en gerechtvaardigd is. En bij het denken begint de ellende.


KONVOOI neemt het oorlogsepos De Ilias als vehikel om de verantwoordelijkheid van de mens te bevragen. In deze moderne bewerking vertolken vijf jonge jongens de rol van vier soldaten en één vrouw. Agamemnon, Achilles, Odysseus, Patroklos en Helena. Vier kameraden die vastzitten in een bloedbad dat eeuwig lijkt te duren en de mooiste vrouw van de wereld.
Ze zitten klem in een oorlog die niet te winnen is, maar ook niet te beëindigen. Ze weten waarom ze daar zijn: voor de goede zaak. Tot één van hen zich begint af te vragen of die zaak wel zo goed en gerechtvaardigd is. En bij het denken begint de ellende.

Met alleen hun stem als wapen verklanken de spelers alle facetten van de oorlog.
Een schreeuw, een lach, een schietgebedje. Soms monden deze klanken uit in melodieën, dan weer trekken ze zich terug. ILIAS is een filosofische en absurde trip over de vraag of inzicht altijd tot moraliteit leidt.

KONVOOI is de nieuwste Nieuwkomer van Orkater. Een regisseur, Belle van Heerikhuizen (winnaar Ton Lutz award), en vijf acteurs, afgestudeerd in 2016 aan de Toneelacademie Maastricht en de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie; Victor IJdens (De Krijtkring, Het lijden van de jonge Werther/winnaar BNG Bank Theaterprijs), Jacob de Groot (Stad der Blinden, Fiddler on the Roof/winnaar musical award aanstormend talent), Bart Sietsema (De Wereldvergadering, Amandla! Mandela, Hollands Hoop), Jesse Mensah (Stad der Blinden, Platonov, Lear) en Jasper van Hofwegen (Soldaat van Oranje, Welstaat). Zij studeerden af met Fort Europa in de regie van Michiel de Regt.


Concept, spel en muziek Victor IJdens, Jacob de Groot, Bart Sietsema, Jesse Mensah en Jasper van Hofwegen concept en regie Belle van Heerikhuizen geluidssysteem ontwerp George Dhauw dramaturgische begeleiding Martine Manten regiebegeleiding Leopold Witte

KONVOOI is de nieuwste Nieuwkomer van Orkater met pas afgestudeerde acteurs

Website: www.orkater.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Passepartout Orkater

“Dit moet hem zijn: de must-see van Oerol dit jaar.” - NRC

 

Deel deze voorstelling:   E-mail