Muziektheater

Orkater | Geert Lageveen

De Gliphoeve

woensdag

16

november
2022

20:30 uur

Middenzaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 | Talkshow ism orkater

korting met dbiebpas

woensdag

16

november
2022

20:30 uurMiddenzaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 | Talkshow ism orkater

korting met dbiebpas

Na het succes van Woiski vs. Woiski presenteren Orkater en het Bijlmer Parktheater De Gliphoeve, deel twee van een muzikale trilogie over de komst van Surinamers in Nederland. Vol verwachting, energie en humor probeert moeder Etta haar kinderen Millie en Glen een plek te geven in hun nieuwe vaderland. Maar niemand zit op ze te wachten en het kleine gezin wordt flink op de proef gesteld. De Gliphoeve is een voorstelling vol levenskracht en muziek als houvast om te overleven.

Het is 1975. In Suriname wordt de onafhankelijkheid uitgeroepen. Wie gaat weg en wie blijft hier is een grote hit op de radio. Etta besluit met haar dochter Millie en zoon Glenn naar Nederland te gaan. Vader Stanley blijft voorlopig in Suriname. Vol verwachting, energie en humor probeert deze sterke moeder haar kinderen een plek te geven in hun nieuwe vaderland. Maar niemand zit op ze te wachten, er is geen werk en er zijn geen woningen.

Ze komen terecht in De Gliphoeve, de eerste flat in de Bijlmermeer die gekraakt wordt door een groep Surinaamse activisten, die hun net gearriveerde landgenoten er woonruimte bieden. Gezinnen leven er onder, boven en op elkaar, soms in bittere armoede. Ondanks het beton vindt men er warmte: in eten en drinken, in muziek en in de gedeelde, vastberaden wil om te slagen. Maar het kleine gezin wordt flink op de proef gesteld.

De Gliphoeve is een voorstelling vol levenskracht en muziek als houvast om te overleven en door het beton heen te breken.


Regie: Geert Lageveen
Tekst: Bodil de la Parra, Maarten van Hinte, Geert Lageveen
Spel: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Xavier Molijn, Dionne Verwey, Gery Mendes
Muzikale leiding: Gery Mendes
Muziek: Gery Mendes, Sophie Anglionin, Walther Muringen, Sanne Landvreugd
Choreografie: Dionne Verwey
Dramaturgie: Maarten van Hinte
Decor: Ruben Wijnstok
Kostuums: Arien de Vries
Regieassistentie: Priscilla Vaudelle
Lichtontwerp: Stefan Dijkman

Een muzikaal familiedrama over ontheemding en integratie

Website: degliphoeve.nl

“Hun optimisme is onweerstaanbaar, hun verlies hartroerend, hun volharding imposant. Zo wordt De Gliphoeve een warmbloedige ode aan liefde en hoop, tegen de klippen op.” Volkskrant ✮✮✮✮

“een meeslepende en ontroerende familiekroniek, die de aandacht vestigt op een onderbelichte periode in de recente Nederlandse geschiedenis.” NRC ✮✮✮✮

 

Deel deze voorstelling:   E-mail