Muziektheater

Accent zaal

SERIEPRIJS € 12,50

korting met dbiebpas

In ‘Guilty until proven’ confronteert Orkater/Sir Duke u met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen. Het muziektheatercollectief maakt een eigentijdse whodunit, geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie.

Het muziektheatercollectief maakt een eigentijdse whodunnit, geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie. Op een late avond wordt in een besloten ruimte een lijk gevonden. De dader bevindt zich onder de aanwezigen. Een ontwrichtende gebeurtenis die in moordend tempo de onderlinge verhoudingen op scherp zet. Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen?

De suspense wordt opgevoerd door vervreemdende soundscapes, waarin Boom Bap en film noir elkaar ontmoeten. Orkater/Sir Duke pint je vast op je stoel in een beeldende voorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen.

Sir Duke bestaat uit regisseur Nita Kersten, schrijver Esther Duysker en makende acteurs/muzikanten Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel. In hun voorstellingen kiest het muziektheatercollectief verhalen uit het verleden met een actueel thema als vertrekpunt. De rijke sound van pop, soul, hip hop en funk klinkt door in de nieuwe composities. Sir Duke wil haar publiek verrassen met verfrissende verhalen, klanken en perspectieven.

Regie Nita Kersten
concept en tekst Orkater/Sir Duke dramaturgie Esther Duysker
spel en muziek Francesca Pichel, Dionne Verwey, Gery Mendes, Abdelkarim el Baz e.a.
compositie Francesca Pichel, Gery Mendes
muzikale leiding Gery Mendes choreografie Dionne Verwey

Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is: de publieke opinie, media of rechter?

Website: orkater.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Passepartout Orkater