Panama Pictures

Tipping Point

In deze adembenemende balans-act moeten zes performers zich staande weten te houden op een groot halfrond object. Elke beweging heeft invloed op elkaar en op het object. Alleen door samen te werken kunnen ze voor heel even de perfecte balans en controle vinden. Lukt het de performers de zwaartekracht te trotseren? Een waanzinnige voorstelling, waarin dans en circus versmelten en je constant op het puntje van je stoel zit.

Tipping Point is een spectaculaire voorstelling over afhankelijkheid, wisselende machtsverhoudingen en grote oncontroleerbare elementen. Zes performers gaan op zoek naar evenwicht, maar ontdekken dat ze daarbij genadeloos tegen de grenzen van hun individuele vrijheden botsen. Alleen door zich over te geven aan de wetten van de zwaartekracht én elkaar kunnen ze het object bespelen en overeind blijven. Met een unieke, krachtige taal op het grensvlak van dans en acrobatiek, vol van risico's, weet Panama Pictures je op het puntje van je stoel te houden.
 
De bewegingen worden begeleid, voortgestuwd, uitvergroot of juist ontkracht door een speciaal gecomponeerde muziekcompositie die bij vlagen larger than life is, maar op andere momenten juist de leegte benadrukt en de intimiteit van de performers voelbaar maakt.
 
Genomineerd Zwaan meest indrukwekkende dansproductie 2024
Tipping Point is genomineerd voor de prestigieuze Zwaan: dé dansprijs voor de meest indrukwekkende dansproductie van 2024. Zo schrijft de jury:  "Met poëtische bewegingsvoorstellingen waarin acrobatiek en dans versmelten met compositie en beeld, vormt Panama Pictures een unieke toevoeging aan het Nederlandse dansveld. Tipping Point is een hoogtepunt in het oeuvre. In een wereld die met elke beweging uit balans dreigt te raken, verbeelden de dansers hoe de kracht van samen de wankeling van het moment overstijgt."
 
Inleiding: Zintuiglijk College
Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding in de vorm van een zintuigelijk college. Met het zintuiglijk college laten we je alvast warmdraaien voor wat het gaat meemaken, zonder de voorstelling te verklappen. Het is een mini-lesje dramaturgische analyse.
 

Website: panamapictures.nl/shows/tipping-point

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
za 25 januari 2025
za 25 januari 2025
20:30 uur
Locatie/zaal
Middenzaal
19:30 | Zintuigelijk college (inleiding) gratis, wel reserveren
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

za 25 januari 2025 za 25 jan 20:30 uur
Standaard € 24,50
20:30 uur Standaard € 24,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen
“Als toeschouwer worden we (…) getrakteerd op een rijke schakering aan oogstrelende beelden en acrobatische toeren. Een voorstelling die tot het eind blijft boeien.”
- Scenes
“Een enerverende voorstelling waarin zes dansers de zwaartekracht trotseren en uitdagen. Het bewegende decor is fantastisch en alles bepalend.”
- Theaterkrant

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken