POPpulisme

Het Filiaal theatermakers

"Hoe kan één iemand een heel volk naar zijn hand zetten? Daar draait de met een Gouden Krekel bekroonde voorstelling POPpulisme om. Met vier poppenspelers, live slagwerk en zang word je meegenomen naar het koninkrijk Berg en Dal, waar het dal in de schaduw ligt en de berg volop in de zon. Totdat daller Barrie beweert dat hij de zon terug kan krijgen. Een grappige poppenvoorstelling met een donker randje over manipulatie.

Hoe zet je een land naar je hand? In het koninkrijk Berg en Dal ligt het dal in de schaduw, terwijl de berg volop zon krijgt. Dat is nou eenmaal hoe het is. Totdat daller Barrie met een onthulling komt: de bergers stelen de zon! Hij beweert dat hij de zon terug kan krijgen en wordt de held van het dal. Maar klopt het wel wat hij zegt?

POPpulisme is een grappige voorstelling met een donker randje. De absurde en rake tekst van Eva Gouda en wordt volledig met poppen gespeeld en laat zien hoe manipulatie werkt.

Gouden Krekel
POPpulisme wint Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie van het seizoen 22-23.

Website: hetfiliaal.nl

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
wo 30 april 2025
wo 30 april 2025
16:00 uur
Locatie/zaal
Bovenzaal
Vanaf 8 jaar
Inclusief garderobe

Tickets

wo 30 april 2025 wo 30 apr 16:00 uur
Standaard € 12,50
16:00 uur Standaard € 12,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen
In deze satire traceert Het Filiaal de opkomst van een fascist. De angstaanjagende verwikkelingen zijn perfect in balans gehouden door geestig poppenspel en de spitsvondige tekst.
- NRC
Een ongekend actuele voorstelling over manipulatie en mooie woorden, die een levensgevaarlijk wapen blijken te zijn.
- VSCD-Jeugdtheaterjury

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken