Professionalsprogramma Het Avontuur

*English below*
 
‘Het moet toch leuk zijn?’ Duik tijdens Festival Het Avontuur de diepte in met andere theaterprofessionals, studenten en iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van het jeugdtheater. Met gasten uit binnen- en buitenland, onder wie artistiek leiders, creatief directeuren en programmeurs onderzoeken we verschillende visies op jeugdtheater en het spanningsveld tussen commerciële en artistieke voorstellingen. Met een diner, keynotes, een panelgesprek en borrel is dit dé plek om ideeën uit te wisselen en te netwerken. 

Tijdens het Professionalsprogramma brengen we op vrijdag 1 november verschillende groepen bij elkaar om het samen te hebben over de vraag: ‘het moet toch leuk zijn’? Met keynotes en een panelgesprek duiken we in de wereld van fantasie en de diverse manieren om jeugdvoorstellingen te maken. Hoe benaderen verschillende artistiek leiders uit Nederland, Italie en Catalonië hun voorstellingen? Welke vormen kiezen ze? Hoe proberen ze de fantasie van kinderen te stimuleren? En moeten jeugdtheatervoorstellingen vooral entertainen of moeten ze uitdagend zijn, of kan het ook allebei?  
 
Het programma
17:45 – 18:30 uur: Diner (optioneel) 
19:00 – 19:45 uur: Keynotes door Koen Iking (Creatief Directeur - Van Hoorne Studios) en Willemijn Zevenhuijzen (Artistiek Team - Theater Artemis) 
19:45 – 20:00 uur: Pauze 
20:00 – 21:00  uur: Panelgesprek  
21:00 – 22:00 uur: Borrel 

Tijdens het programma wordt er in het Engels gesproken. Naast het professionalsprogramma is het mogelijk om tussen 10:00 en 17:00 uur verschillende voorstellingen te bezoeken tijdens Festival Het Avontuur. Het programma vind je hier.

Sprekers
De keynotes worden verzorgd door Koen Iking (Creatief Directeur - Van Hoorne Studios) en Willemijn Zevenhuijzen (Artistiek Team - Theater Artemis). Het panel zal naast hen bestaan uit Tonio De Nitto (Artistiek Leider - Factory Compagnia Transadriatica), Anna Ros (Artistiek Leider - LaBú) en Jelle van der Meulen (Artistiek Leider - Het Avontuur). Sara Scholten zal deze avond modereren. 

Kosten
Deelname aan het Professionalsprogramma kost €10,00. Dit is inclusief de keynotes, het panelgesprek, een consumptie tijdens de borrel en het optioneel bezoeken van de voorstellingen overdag. Voor het diner is een apart ticket nodig, deze kost €15,00.

Let op! Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. 
 
Over Het Avontuur
Festival Het Avontuur wordt sinds 2022 jaarlijks georganiseerd in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. In het laatste weekend van de herfstvakantie is de schouwburg een wereld vol verhalen voor iedereen van 0 tot en met 12 jaar. Het Avontuur is eigenwijs, verrassend en onverwacht en is vier dagen lang de plek voor fantasierijke activiteiten en voorstellingen van makers uit binnen -en buitenland. Tijdens de vorige editie bezochten ruim 3500 bezoekers het festival.
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
vr 1 november 2024
vr 1 november 2024
19:00 uur
Locatie/zaal
De Harmonie

Tickets

vr 1 november 2024 vr 1 nov 19:00 uur
Program € 10,00, Dinner € 15,00
19:00 uur Program € 10,00, Dinner € 15,00
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Professionals Program Het Avontuur (English)

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken