Reigen re-Erected

Het Zuidelijk Toneel | Sarah Moeremans

Na het succes van Crashtest Ibsen brengen regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht een nieuw humoristisch meesterwerk: Reigen re-Erected (a.k.a. Rijgen, dé Oerolhit van 2022). Geïnspireerd door Arthur Schnitzlers Reigen, waarin hij een portret van de seksuele moraal eind negentiende eeuw schetst. In een estafette van scènes begeven de spelers in een wereld van geborgenheid, lijdende geliefden en genotszoekers. Van Tinderdate tot langgehuwd stel, van webcamgirls tot aseksueel, van happy single tot open relatie.

Acteur Louis van der Waal ontving een Arlecchino-nominatie op voor zijn rol in Rijgen. De jury: “Met één blik richting zaal kan hij de toeschouwer aan het lachen krijgen, en tegelijkertijd het vermoeden van een groot verdriet invoelbaar maken.”

Sarah Moeremans
Sarah Moeremans is artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel. Sinds 2021 is ze betrokken als vaste regisseur en co-artistiek leider bij het gezelschap. Haar werk is filosofisch reflectief met een vleugje satire en taal als de belangrijkste bouwsteen. Sinds 2013 werkt ze zeer regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Bij Het Zuidelijk Toneel maakte ze o.a. de tekstloze voorstelling Shut Up and Play with Me, theaterexperience What Ever Happened to Mr. Pete? en de bingewatchvoorstelling Crashtest Ibsen. In 2012 stichtte ze het plug&play collectief Moeremans&Sons dat in 2017 werd opgeheven. Eerder was zij verbonden aan het Ro Theater, Noord Nederlands Toneel en Toneelgroep Oostpool.

 

 
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
do 12 juni 2025
do 12 juni 2025
20:30 uur
Locatie/zaal
Middenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

do 12 juni 2025 do 12 jun 20:30 uur
Standaard € 24,50
20:30 uur Standaard € 24,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen
“Rijgen is een opvallend opgewekte, lichte, soms zelfs erg grappige voorstelling”
- De Volkskrant
“De oprechtheid waarmee de makers in het gevoelsleven van een en ander zijn gedoken, zorgt voor een ontvankelijke sfeer, die vooroordelen doet vervliegen. Alleen al daarom mag 'Rijgen' best taboedoorbrekend heten.”
- Trouw
“Integere vrijplaats voor onderdrukte gevoelens en taboes.”
- NRC

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken