Jeugd & Familie

Reinaert de Vos

Duda Paiva Company & Holland Opera

zondag

25

februari
2024

16:00 uur

Middenzaal

Prijs € 14,50
incl. garderobe

VANAF 7 JAAR

zondag

25

februari
2024

16:00 uurMiddenzaal

Prijs € 14,50
incl. garderobe

VANAF 7 JAAR

Het bekende verhaal over een sluwe vos die bijna iedereen te slim af is, in een nieuw jasje: in een klimaatrechtszaak staat de jeugd op tegen de oude garde en verleidt corruptie de ‘gelijkhebbers’. Speciaal bewerkt door tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest, waardoor het een multimediale familievoorstelling is, met poppenspelers en dansers van Duda Paiva Company, musici van het New European Ensemble en zangers van Holland Opera.

Het verhaal:
Koningin Nobel houdt hofdag. Alle dieren klagen over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater moeten Reinaert gaan halen, maar hij is ze telkens te slim af. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt verschijnt Reinaert aan het hof.

Reinaert wordt veroordeeld... Hij lijkt koningin Nobel met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld. Maar Reinaert heeft 1 persoon onderschat: zijn dochter.

Het aloude verhaal wordt speciaal voor deze voorstelling bewerkt door Simon van der Geest. Oene van Geel (winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs 2013) maakt een veelzijdige muzikale compositie, waarin elke speler een eigen muzikaal idioom krijgt.


Credits:
Muziek: Oene van Geel 
Libretto: Simon van der Geest 
Regie: Joke Hoolboom 
Choreografie: Duda Paiva 
Decor: Douwe Hibma 
Video: Ard van der Veldt 
Reinaert: Martijn Cornet of Niek Idelenburg 
Koningin Nobel: Tiffany Vicario 
Tybeert: Arnout Lems 
Rosseline: Josje Eijkenboom 
Bruun: Oliver Reese 
Klarinet: James Meldrum 
Altviool: Emlyn Stam 
Cello: Willem Stam 
Slagwerk: Pepe Garcia

 

Deel deze voorstelling:   E-mail