Romeo & Julia

HNTjong | Het Nationale Theater I IRC

Een spectaculaire remake van Shakespeares wereldberoemde verhaal over liefde, vriendschap en verraad. Vol met streetdance van ‘golden boy’ choreograaf Shailesh Bahoran. Met de smaak van Bollywood en in de sfeer van een dark rave party zien we Vanja Rukavina in de rol van Romeo en Soumaya Ahouaoui als Julia. Samen met een dertienkoppige topcast van acteurs en dansers creëren ze een eigentijds universum met hopeloze liefdes en onmo­gelijke keuzes.
 
In dit wereldberoemde toneelstuk vol familievetes met de vibe van een dark rave party stuwt dans het verhaal steeds verder voort. Wat als je grote liefde een pad kiest dat jij niet kunt volgen. Kan je dan nog aan het noodlot ontsnappen en een eigen leven opbouwen?

“Worstelen met traditie, je eigen pad kiezen los van de verwachtingen van familie, grote emoties ervaren, niet toevallig is juist het verhaal van Romeo & Julia fantastisch materiaal. Naast Shakespeare zijn onze inspiratiebronnen ook streetdance en Bollywoodcultuur, waar ik een groot fan van ben.” Noël Fischer

 
Inleiding 
Geen Shakespearecollege, maar een inleidende verkenning van de liefdestragedie in het nieuwe universum van schrijver Melissa Knollenburg, regisseur Noël Fischer en choreograaf Shailesh Bahoran. Net als Julia in deze nieuwe enscenering verhouden we ons in deze inleiding tot de verwachtingspatronen die rondom dit eeuwenoude verhaal gevormd zijn. Wist je dat er talloze interpretaties van dit verhaal zijn en dat Shakespeare absoluut niet het origineel heeft geschreven?
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
za 26 oktober 2024
za 26 oktober 2024
20:30 uur
Locatie/zaal
Middenzaal
19:30 | Inleiding gratis, wel reserveren
Inclusief garderobe

Tickets

za 26 oktober 2024 za 26 okt 20:30 uur
Standaard € 24,50
20:30 uur Standaard € 24,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken