Toneel

Seksklimaat

Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot

woensdag

7

december
2022

20:30 - 22:10 uur
Geen pauze

Accent zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

7

december
2022

20:30 - 22:10 uur
Geen pauzeAccent zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Als jij met twee van je beste vrienden honderd keer zou ontbijten, wat worden dan terugkerende onderwerpen? Waarvan gaan jullie met de servetten wapperen? Waarvan gaan jullie op tafel slaan? Waarvan worden jullie stil? Seksklimaat biedt geen oplossing voor het klimaatprobleem en een beter seksleven kunnen we je ook niet garanderen, maar wel the next best thing: inzicht in dat wat het leven de moeite waard maakt.

Als jij met twee van je beste vrienden honderd keer zou ontbijten, wat worden dan terugkerende onderwerpen? Wij hadden het over de klimaatcrisis. Soms te lang, vonden er twee van de drie. En dat irriteerde de derde.

‘Ik ben zo moe van alles. Ik zou zo graag een paar weken naar Thailand gaan.’ ‘Ga.’
‘Ga? Ik heb uitgerekend dat ik in twintig jaar een slordige 350.000 kilometer heb gevlogen. Daarmee heb ik 90.000 kilo CO2 uitgestoten.
‘Hou dan op met reclames inspreken. Dan heb je veel minder geld en ga je lekker in de Tesla naar Vlieland. Opgelost. ‘

En we hadden het over seks. Een veel leuker en minder gecompliceerd onderwerp, dachten we tot twee van de drie zeiden dat de derde er te gecompliceerd over deed. En dat irriteerde de derde.
‘Seks heelt!’
‘Vast wel. Maar wie! Seks zonder intimiteit is voor mij een hele treurige aangelegenheid.’
‘Zo moet je er niet in staan. Ik heb ook moeten leren om me over mijn kwetsbaarheid heen te tillen. Om niet meer bang te zijn om een blauwtje te lopen.’
‘Hoe doe je dat?'

We zijn nog steeds vrienden, al escaleerde het bij ons af en toe gevaarlijk. Nieuwsgierige vragen werden opeens niet meer beantwoord, grappen werden verwijten, maar we vroegen door tot het ongemakkelijk werd; en daarna stelden we ook die laatste, confronterende vragen. ‘Zit je mij nou de maat te nemen?’

 

Lief publiek,


Kom je kijken naar SeksKlimaat?
Dan hebben wij, Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot, een verzoek aan je. Het decor van onze voorstelling bestaat uit wat we vinden en krijgen. Dus nu aan jou de vraag: wil je iets meebrengen voor in ons decor? Het mag alles zijn, maar liever geen tassen met kleding. Als we te veel hebben, dan brengen we de spullen naar de kringloop. Dus wat je ons geeft, dat zie je niet meer terug.


Heel erg veel dank en welkom bij SeksKlimaat. 


Tekst, idee, spel: Maria Goos, Michiel de Jong, Sieger Sloot
Regie: Maria Goos
Eindregie: Ria Marks
Decor en fotobeeld: Robin Vogel

Een voorstelling over drie sukkels die proberen een goed mens te zijn.

 

Deel deze voorstelling:   E-mail