Jongeren

Snowflake

De Toneelmakerij

woensdag

27

maart
2019

19:30

Accent zaal

Prijs € 17,50
JONGEREN € 12,50
incl. garderobe

VANAF 12 JAAR

woensdag

27

maart
2019

19:30Accent zaal

Prijs € 17,50
JONGEREN € 12,50
incl. garderobe

VANAF 12 JAAR

Vijf jongeren zijn zoekende. Allemaal dwarrelen ze als sneeuwvlokjes door de digitale wereld. Kwetsbaar voor comments, ranking en shaming. Als zij elkaar eindelijk ontmoeten, veroorzaken ze een weergaloze sneeuwstorm. Hoe hittebestendig is Generatie Snowflake (de huidige jongvolwassenen)? De Toneelmakerij ontdekt het in deze boeiende mix van de Netflix-serie ‘Black Mirror’ en Shakespeares Een midzomernachtsdroom.

Ezra wil zo snel mogelijk rijk worden met bitcoins. Mara experimenteert via avatars en webcams met seks. Sofie wil niet speciaal zijn, hoe hard haar moeder ook roept dat ze een ‘nieuwetijdskind’ is. Ab weet niet hoe hij zijn vrienden moet bewijzen dat hij een ‘echte man’ is. Fay is bang voor de Derde Wereldoorlog, maar die is allang begonnen. En Jakob wordt – zeker weten – de nieuwe Edward Snowden. Alle vijf dwarrelen ze als sneeuwvlokjes door de digitale wereld. Ze kennen elkaar niet. Nog niet. Ze zijn alleen, kwetsbaar voor comments, ranking en shaming. Tot ze elkaar ontmoeten en een sneeuwstorm veroorzaken die zijn weerga niet kent.
‘Snowflake’ is in Amerika een scheldwoord voor iemand die smelt bij de minste of geringste weerstand. Een hele generatie wordt verweten niet tegen een beetje hitte te kunnen. Paul Knieriem en Daniël van Klaveren nemen de proef op de som, in een mix van Netflix-serie ‘Black Mirror’ en Shakespeares ‘Midzomernachtsdroom’. Hé Snowflake, shut up, verdwijn van mijn timeline en ga janken in je safe space.


Tekst: Daniël van Klaveren | regie: Paul Knieriem | spel: Stefanie van Leersum, Daniël van Klaveren, Yamill Jones en Denise Aznam | dramaturgie: Paulien Geerlings

Stormachtige voorstelling met 5 jonge acteurs, 500 stemmen en 50.000 comments

Website: www.toneelmakerij.nl