Jongeren

Snowflake

De Toneelmakerij

woensdag

27

maart
2019

19:30

Accent zaal

Prijs € 17,50
JONGEREN € 12,50
incl. garderobe

VANAF 12 JAAR

woensdag

27

maart
2019

19:30Accent zaal

Prijs € 17,50
JONGEREN € 12,50
incl. garderobe

VANAF 12 JAAR

Vijf jongeren zijn zoekende. Allemaal dwarrelen ze als sneeuwvlokjes door de digitale wereld. Kwetsbaar voor comments, ranking en shaming. Als zij elkaar eindelijk ontmoeten, veroorzaken ze een weergaloze sneeuwstorm. Hoe hittebestendig is Generatie Snowflake (de huidige jongvolwassenen)? De Toneelmakerij ontdekt het in deze boeiende mix van de Netflix-serie ‘Black Mirror’ en Shakespeares Een midzomernachtsdroom.


*Snowflake was de belediging van het jaar 2016. Een snowflake is een gevoelig tiepje, niet bestand tegen andere meningen dan die van hemzelf.  

Nietsvermoedend staan acht jonge mensen in de stilte voor een sneeuwstorm die zijn weerga niet kent. Sofie leert zo snel mogelijk Koreaans (S ♥ K-pop), Nada experimenteert met dickpics en pussyplaatjes, Jessie heeft 150k volgers (en 1 echte vriend), Samy moet bewijzen dat hij een ‘echte man’ is (hoe dan?), Felix zoekt hulp (maar niemand hoort hem), Ezra is online opzoek naar zijn grote liefde, Job is een oppertrol en Fay weet het zeker, zij wordt de nieuwe Edward Snowden.Het zijn allemaal snowflakes: kwetsbaar voor comments, ranking, shaming. Ze kennen elkaar, maar hebben zonder dat ze het van elkaar weten allemaal hetzelfde mysterieuze contact in hun telefoon staan: Red Rabbit. Wie is dit? Waarom weet hij zoveel? En wat gebeurt er als je niet naar hem luistert.


Tekst: Daniël van Klaveren | regie: Paul Knieriem | spel: Stefanie van Leersum, Daniël van Klaveren, Yamill Jones en Denise Aznam | dramaturgie: Paulien Geerlings

Stormachtige voorstelling met 5 jonge acteurs, 500 stemmen en 50.000 comments

Website: www.toneelmakerij.nl