Young

Sombere kinderen

Eigen Werk Theater

maandag

21

november
2022

20:30 uur

Middenzaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe

VANAF 12 JAAR

maandag

21

november
2022

20:30 uurMiddenzaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe

VANAF 12 JAAR

Hoe kan ik praten over mijn gevoelens, als ik het zelf niet eens begrijp. Sombere kinderen is het verhaal van een gezin dat worstelt met de depressie van de dochter. Ze zoeken naar woorden om hun zielenroerselen te duiden, en naar de noten en de beat die daarbij horen. Die vinden zij in Jazzrock en R&B, maar ook in Indie en Drum and Bass. In Sombere kinderen slaan de spelers met harde beats om zich heen. Alle populaire muziekstijlen vinden hun plek. Want stil blijven is geen oplossing. Met virtuele bijdrage van jongeren met en zonder diagnose.

Alleen op mijn kamer
Ik ben somber in het geheim
Omdat er niemand om me heen is die ook zo is
Ik krijg al zoveel commentaar
Dit houd ik voor mezelf
Dit is van mij
Mijn somberheid is van mij
Hoe kan ik praten over mijn gevoelens
Als ik het zelf niet eens begrijp
#WTF is geluk?

Muzikaal, vrolijk, verrassend, humorvol, soms kwetsbaar, maar ook herkenbaar theater die jongeren een steuntje in de rug geeft onderweg naar een gelukkigere versie van zichzelf.

Sombere kinderen is het verhaal van een gezin dat worstelt met de depressie van de dochter. Ze zoeken naar woorden om hun zielenroerselen te duiden, en naar de noten en de beat die daarbij horen. Die vinden zij in Jazzrock en R&B, maar ook in Indie en Drum and Bass. Moeder en vader praten en zingen veel. Dochter Piep zingt als een Frans fluistermeisje en zo ziet ze er ook uit. Met haar vrienden heeft ze voornamelijk contact via social media en met haar ouders is er geen contact. Al spelend komt het gezin erachter dat muziek elkaar verbindt. In Sombere kinderen komen ze nader tot elkaar, niet met woorden, maar met muziek.

Veel jongeren vinden de woorden niet om te vertellen wat er met hen aan de hand is. Een op de vijf heeft moeite met leven, vaak al vanaf jonge leeftijd. Hun ouders moeten kiezen tussen koesteren en loslaten, praten en zingen, fluisteren en schreeuwen.


Regie: Esther Scheldwacht en Carlo Scheldwacht
Tekst: Saskia Goldschmidt en Pieter Tiddens
Dramaturgie: Corien Baart
Muzikale Leiding: Ronald Schmitz
Compositie: Moos de Walle en Pieter Tiddens
Decor: Ellen Klever
Spel: Marike van Weelden, Anne Meijer, Pieter Tiddens

 

Deel deze voorstelling:   E-mail