Stepping Stones

Orkater | Geert Lageveen

Op Surinames Onafhankelijkheidsdag speelt dit sluitstuk van het drieluik over de komst van Surinamers naar Nederland. Na Woiski vs. Woiski en De Gliphoeve zijn een broer en zus, de derde generatie Surinamers, inmiddels geworteld in een samenleving die nog steeds niet gelijkwaardig is. Hoe overbruggen ze de vooroordelen die er zijn, ook ten opzichte van elkaar? Met dynamische live muziek, als kloppend hart van de voorstelling en de familie.

Over de makers
Stepping Stones is het sluitstuk van de trilogie van Orkater en Bijlmer Parktheater. Eerdere voorstellingen Woiski vs. Woiski en De Gliphoeve waren onder andere te zien op het Nederlands Theaterfestival: Woiski vs. Woiski werd door de Wijkjury van 2018 uitgeroepen tot de beste voorstelling van het seizoen en De Gliphoeve werd geselecteerd door de toneeljury. Acteurs Michiel Blankwaardt en Dionne Verwey werden voor hun rol in deze voorstellingen genomineerd voor een Arlecchino en een Colombina voor de meest indrukwekkende bijdragende rol.

Voor Stepping Stones werkt grotendeels hetzelfde artistieke team weer samen: Geert Lageveen, Maarten van Hinte, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Gery Mendes. Het schrijversteam wordt uitgebreid met het jonge multitalent Roziena Salihu. Zus en broer worden gespeeld door Romy Vreden en Fjodor Jozefzoon.

Over Orkater
Orkater is al vijftig jaar hét muziektheatergezelschap van Nederland, waar verhalen worden verteld die nu belangrijk zijn en waar muziek evenveel waarde heeft als taal. Orkaterproducties zijn direct, gevoelig, gewaagd en gul.

Over Bijlmer Parktheater
Bijlmer Parktheater is het eigentijds grootstedelijk theater van Amsterdam Zuidoost. Hier vinden betekenisvolle en inspirerende ontmoetingen plaats tussen makers en publiek en komen verschillende stemmen en perspectieven samen. Bijlmer Parktheater presenteert, maar ontwikkelt en initieert in steeds grotere mate ook zelf producties en draagt daarmee actief en kwalitatief bij aan het diversifiëren van het podiumkunstenaanbod in heel Nederland.

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
ma 25 november 2024
ma 25 november 2024
20:30 uur
Locatie/zaal
Middenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

ma 25 november 2024 ma 25 nov 20:30 uur
Standaard € 26,50
20:30 uur Standaard € 26,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken