Stervend Europa

Hans Dagelet & Jan van Eerd

Hans Dagelet maakte samen met componist en muzikant Jan van Eerd een theatrale concertbewerking van het boek Stervend Europa van dichter, roman- en toneelschrijver Ivan Goll. Het resultaat is een live hoorspel over een allesverslindende bacterie, dat aanvoelt als een prikkelende hallucinatie. Kijk ‘m met je ogen open of luister met je ogen dicht, en hoor het schelle jammeren van iemand die geloof en liefde verloren heeft.

Het verhaal (of hoorspel)
Europa valt ten prooi aan een allesverterende bacterie die alle leven vernietigt, inclusief gebouwen. Reizend door een nachtmerrieachtige wereld wordt men deelgenoot van de lotgevallen van een desperaat persoon in het Parijs van de jaren twintig van de vorige eeuw. Die persoon leest in de krant over een moord, herkent zichzelf in de moordenaar en slaat op de vlucht. Dagelet en Van Eerd brengen een live uitgevoerd hoorspel met veel geluiden en muziek. Zij brengen dit werk als een live uitgevoerd hoorspel met veel geluiden en muziek. Als hallucinatie, als evokerend luisterbouwwerk dat zowel met de ogen open als met de ogen dicht gezien en beluisterd kan worden. 

 

Credits

Ivan Goll: tekst
Hans Dagelet: verteller, tekstbewerker, geluiden en trompet
Jan van Eerd: muziek, samples, compositie en muzikale thema’s
Evert Straat: vertaling

 

Website: dezee.nl

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
do 17 oktober 2024
do 17 oktober 2024
20:30 uur
Locatie/zaal
Bovenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

do 17 oktober 2024 do 17 okt 20:30 uur
Standaard € 24,50
20:30 uur Standaard € 24,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken