Festivals & Events

februari

Arriva Foyer

incl. garderobe

‘‘Dit is theater nieuwe stijl, een glazen laboratorium.’’, aldus de LC. Een uniek evenement waarin theater, kunst, muziek, experiment, performance en film over elkaar heen duikelen. Voeg daar voor de gelegenheid het eigenzinnige Amsterdam Fringe Festival met twee stuk voor stuk excentrieke, hartveroverende en spannende voorstellingen van aanstormend talent aan toe en je hebt een explosieve avond te pakken. Kies een route en laat je verrassen door zowel STORMRAM als Fringe-voorstellingen!

VOORSTELLINGEN STORMRAM
Heksenhamer
De band Hilbrandt schept voor de nieuwe voorstelling ‘Ravijn’ een fictieve wereld. In deze wereld telt nog maar één ding en dat is harder gaan. Echter, een concert van Hilbrandt dient in deze wereld als tegenbeweging. Er wordt door middel van het concert een fictieve religie in het leven geroepen die juist radicale stilstand predikt. ‘Ravijn’ is een theatervoorstelling vermomd als popconcert.

Bezetting
Laurens van der Meulen - Synthesizer, zang
Jelmer Haringsma - Elektrisch gitaar
Diederik Pasman - Synthesizer, zang
Ico Balt - Synthesizer, zang
Emma Poppink – Zang
Adriaan Groffen - Drums

Illustere Figuren
“Mijn Augustus” is een theatraal reisverslag van de ontdekkingsreis van theatermaker Tim Verbeek, die op zoek ging naar de sporen die de ambitieuze keizer Augustus naliet in Europa en in hemzelf. Hij onderzoekt hoe Augustus ruim 2000 jaar na zijn dood ook zijn leven nog beïnvloedt. Met veel slagwerk en fascinerende, autobiografische elementen uit het leven van beide mannen.

Concept, tekst en spel: Tim Verbeek
Regie: Karel Hermans
Muziek van: Adriaan Groffen (collectief Heksenhamer) en Mats Voshol
Slagwerk: Mats Voshol
Vormgeving: Eva Koopmans

Natuurlijk nodigen de STORMRAMMERS ook deze keer gezelschappen uit die zij te gek vinden. Ditmaal: Teddy’s Last Ride (dans en performance) New Noardic Wave (film) en als klapper op de vuurpijl Electropoëzie!

BEST OF FRINGE TOUR 2020
Amsterdam Fringe Festival gaat op tour met de spraakmakende winnaars van het afgelopen seizoen. Één avond, twee voorstellingen en buitengewoon veel dans- en theatertalent. Zie de makers van de toekomst en laat je verrassen door verleidelijke moves, scherpe humor, out-of-the-box visies en een dikke portie lef.

VOORSTELLINGEN FRINGE
Great People – Emma Buysse en Luna Joosten
We zien een eindeloze diepte. Het water staat aan onze lippen. We schreeuwen. We zwijgen. We nuanceren. We wachten op dat ene juiste moment. Op nuchtere wijze bevragen Buysse en Joosten de tijdsgeest. Wanneer doe je het goed en wanneer ben je hypocriet? Een voorstelling over activisme, millennials en hun angsten en idealen.

Volgende week zondag – Rustâg
Een gitaar Messias, een punklegende en de mislukte reïncarnatie van een labrador openen een antikraak pannenkoekenhuis in het theater. Volgende week zondag is een speelse verzameling muziek en poëzie, kleinkunst zonder bewijsdrang, maar wel met bier in de brouwerij. Een veganistische liefdesverklaring van ijdele underground jeugd aan de toekomst.

‘‘Dit is theater nieuwe stijl, een glazen laboratorium.’’ - Leeuwarder Courant