The Minimal Sessions

Daniël Tomàs

Daniël Tomàs zet hele specifieke, herkenbare momenten om in muziek. Met je kin leunend op je hand, terwijl je uit het autoraampje kijkt en je warme vakantieoord achter je laat… Of de beroemde zwijgzame scène tussen twee belangrijke momenten in een film. Dwaal vrij rond in de muziek van deze dromerige pianist en vergeet even alles om je heen.

Daniël Tomàs: pianoheld op sokken (omdat zijn benen anders niet onder de klaviertafel passen) ís zijn werk: dromend. Zijn werk laat je alle straks, toen en nu, voor even vergeten – zoals zijn ouders soms vergaten dat hij in de kamer zat, omdat hij zo kon opgaan in waar hij mee bezig was.

Laatstgenoemd element hoor je ook terug in zijn laatste album Pintures I. Hiervoor sloot hij zich vier maanden op in de huiskamer van zijn ouders en speelde alles op een zogenaamde feltpiano. Het album Pintures II, dat in 2024 uitkomt, nam hij op vanuit zijn eigen woonkamer, waarbij de oplettende luisteraar zelfs een deken van buitenruis zou kunnen ontdekken.

Tomàs toch in een hokje stoppen? Denk dan aan neo-klassieke muziek waarin elementen van zowel elektronica als klassieke piano, en steevast partijen improvisatie zijn samengebracht.

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
za 1 februari 2025
za 1 februari 2025
20:30 uur
Locatie/zaal
Bovenzaal

Tickets

za 1 februari 2025 za 1 feb 20:30 uur
Standaard € 15,00
20:30 uur Standaard € 15,00
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken