Muziektheater

The Underground

NITE | Guy Weizman

donderdag

4

april
2024

20:15 uur

Grote Zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

19:45 uur | dansvoorafje

donderdag

4

april
2024

20:15 uurGrote Zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

19:45 uur | dansvoorafje

Wat moet er gebeuren voor je je niks minder voelt dan een clown? Deze overweldigende theatervoorstelling voelt als een concert. Met een ziedende monoloog van Sanne den Hartogh, gecombineerd met fenomenale dans, kostuums van Maison the Faux en livemuziek van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag. Een spectaculair en muzikaal circus, waar humor en tragedie nooit ver weg zijn. Nu te zien in De Harmonie, na het succes tijdens Arcadia in 2022.

Guy Weizman maakte van Dostjoveksi’s Aantekening uit het ondergrondse een overweldigende theatervoorstelling. Geïnspireerd op het boek schreef Rik van den Bos een fenomenale, actuele tekst, over iemand die niet kan accepteren hoe de wereld in elkaar steekt, en wie het niet lukt om mee te doen met de regels van het spel. Het resultaat is dat hij zich met al zijn geestelijke rijkdom terugtrekt in de marge. Een rol die meesterlijk, en met de nodige humor, wordt vertolkt door Sanne den Hartogh.

Het werk van regisseur Guy Weizman is maximalistisch. Hij vertelt verhalen door muziek, dans, tekst en zelfs de kostuums van internationaal modehuis Maison the Faux zijn een essentieel onderdeel van het karakter van de personages. Je kunt niet alles tegelijk volgen; no worries, dat hoeft ook niet. Stap in, en enjoy the ride.

Inleiding:
Bij deze voorstelling is een gratis inleiding beschikbaar. Reserveer je tickets via de website.


Credits:
Spel: Bram de Laere, Camilo Chapela, Sanne den Hartogh, Tatiana Matveeva e.a.
Muzikanten: Berber Heerema, Dirge Seçil Kuran, Isa Goldschmeding, Joost Geevers, Niels Meliefste, Noa Eyl& Yanna Pelser
Regie: Guy Weizman
Tekst: Rik van den Bos
Choreografie: Roni Haver
Componist: Brendan Faegre Decorontwerp: Ascon de Nijs
Kostuums: Maison the Faux Lichtontwerp: Maarten van Rossem Geluidsontwerp: Peter Zwart Muzikale Dramaturgie: David Dramm

“Acteur Sanne den Hartogh geeft hoofdpersoon Will, die alles en iedereen verafschuwt, prachtig gestalte.” De Volkskrant

“Guy Weizman overtreft zichzelf in het doen samenvloeien van Den Hartoghs ziedende monoloog met de veelzijdige muziek van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag, de exuberante kostuums van Maison the Faux en het ingenieuze decor van Ascon de Nijs.” De Theaterkrant (keuze van de criticus)

 

Deel deze voorstelling:   E-mail