Klassiek

Thomas Beijer

Schumann, Chopin, De Falla en Escher

zondag

27

november
2022

15:00 uur

Middenzaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

14:00 uur | inleiding gratis, wel reserveren

LNP

zondag

27

november
2022

15:00 uurMiddenzaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

14:00 uur | inleiding gratis, wel reserveren

LNP

Thomas Beijer (Haarlem, 1988) heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een van de meest interessante Nederlandse musici. In februari 2022 kreeg Thomas de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt, de hoogste staatsonderscheiding voor klassieke musici. De jury noemt Beijer een ‘uomo universale’ en roemt zijn feilloze techniek en unieke vertelkunst. Vanmiddag brengt deze virtuoze pianist de werken van Schumann, Chopin, De Falla en Escher voelbaar tot leven.

Programma:
Robert Schumann - Faschingsschwank aus Wien opus 26
Rudolf Escher - Arcana
Manuel de Falla - 4 Piezas Españolas
Frédéric Chopin - Sonate nr. 3 in b opus 58

Over Thomas Beijer
Thomas Beijer is een veelzijdig musicus met een breed repertoire dat rijkt van zeventiende-eeuwse muziek tot en met hedendaagse composities. Thomas Beijer is ook componist. Zijn nieuwste werk Concerto in Technicolor voor jazzviool en orkest zal in de zomer van 2022 in première worden gebracht door Julia Philippens en het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Clark Rundell.

Thomas heeft CD’s opgenomen met werken van o.a. Brahms, Albéniz, De Falla, Granados, Mozart, Rachmaninov, Ravel, Rudolf Escher, Frank Martin, Poulenc, alsook zijn eigen composities. Eind 2022 zal zijn nieuwste CD met daarop werken van Scarlatti en Haydn verschijnen.

Naast zijn carrière als pianist en componist is Thomas Beijer romancier, scenarioschrijver, tekenaar en animator. Sinds 2019 is hij artistiek directeur van de Young Pianist Foundation.

Thomas Beijer overbrugde de stormachtige passages met hartstochtelijke lyriek. Zijn verbluffende techniek stond geheel in dienst van zijn explosieve uitdrukkingskracht. -De Volkskrant - Jenny Camilleri

 

Deel deze voorstelling:   E-mail