Trompettist in Auschwitz (reprise)

Soy Kroon & Thomas Cammaert

Lex van Weren groeit op in Amsterdam en leert zichzelf trompet spelen. Als tijdens de oorlog zijn hele gezin op transport wordt gezet naar Auschwitz, redt het instrument zijn leven. Als enige van het gezin overleeft hij, gevangene 16848 en lid van het kamporkest, de verschrikkelijke tijd in het kamp. Ter gelegenheid van tachtig jaar herdenking en bevrijding, is dit waargebeurde verhaal nog één keer te zien in De Harmonie.

Trompettist in Auschwitz is een verhaal van overleven. Een verhaal van je vastklampen aan het kleinste sprankje schoonheid in een verder compleet duistere wereld. Een verhaal over één van de zwartste bladzijden uit onze wereldgeschiedenis. Een verhaal dat aantoont hoe belangrijk het is dat we het blijven vertellen. Dat we blijven herdenken. Dat we nooit vergeten.
 

Website: trompettist.eu

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
vr 25 april 2025
vr 25 april 2025
20:30 uur
Locatie/zaal
Middenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

vr 25 april 2025 vr 25 apr 20:30 uur
Standaard € 29,50
20:30 uur Standaard € 29,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken