Muziektheater

Un dia nobo - Wan nyun dey - In nije dei

Muziektheater over ons slavernijverleden

Kies een datum / tijd:

Tuin Keramiekmuseum Princessehof

Prijs € 24,50
STUDENTEN € 17,50
TRY-OUT € 18,50
TRY-OUT STUDENTEN € 11,50

di 6 & wo 7 juni try-out

do 8 juni première

Kies een datum / tijd:Tuin Keramiekmuseum Princessehof

Prijs € 24,50
STUDENTEN € 17,50
TRY-OUT € 18,50
TRY-OUT STUDENTEN € 11,50

di 6 & wo 7 juni try-out

do 8 juni première

In 2023 is het 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij in de voormalige koloniën afschafte. Om die reden maakt Pier21, in coproductie met Untold, Volksoperahuis en De Harmonie, de muzikale voorstelling Un dia nobo – Wan nyun dey – In nije dei. Vanaf 6 juni is deze voorstelling te bekijken in de tuin van het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden.  

Beveiligers Es (Yuli Minguel) en Wietske (Hiske Oosterwijk) zijn belast met de beveiliging van een oud schilderij waarop een zwarte bediende staat afgebeeld. Het koloniale schilderij veroorzaakt spanning tussen de twee dames en Es besluit tot actie over te gaan, maar tegen welke prijs? Wanneer het schilderij tot leven komt worden Es en Wietske, onder leiding van de zwarte bediende en met zang en dans van Untold, langs de slavernijgeschiedenis van Curaçao, Suriname, Afrika en Fryslân geleid. Wat ontdekken ze in het verleden en wat nemen ze mee terug naar het heden?

Een magische voorstelling met muziek, dans en zang in het Sranantongo, Papiaments en Fries over de doorwerking van het slavernijverleden in Fryslân.

Un dia nobo is een co-productie van Pier21, Untold, Volksoperahuis en Stadsschouwburg De Harmonie. 

Schrijver: Guus Pengel Regie: Kees Scholten Spel: Yuli Minguel en Hiske Oosterwijk Muzikale leiding: Orlando Ceder Choreografie: Desta Deekman Vormgeving: Mirjam Grote Gansey

 


Dinerarrangement

Wil jij er een dagje of avondje uit van maken? Het is ook mogelijk om naast de voorstelling gebruik te maken van het dinerarrangement. Afhankelijk van de dagen en tijden van de voorstelling, kan jij voor of na Un dia nobo genieten van een diner bij Bar Bistro DuCo in Leeuwarden. Onderdeel van Stadhouderlijk Hof.

Stadswandeling

Naast de voorstelling op locatie organiseert 'A Guide to Leeuwarden' een speciale stadswandeling over het koloniale verleden van Leeuwarden. Tijdens de wandeling loop je samen met een gids langs plekken in het centrum van Leeuwarden. Op deze historische locaties zijn de sporen van het slavernijverleden nog altijd tastbaar en zichtbaar. Dit zie je terug in bijvoorbeeld gebouwen en kunst verspreid over de gehele route. Zo staan we extra stil bij het feit dat 150 jaar eigenlijk een hele korte periode is en de doorwerking van slavernij in de hedendaagse samenleving. 

De wandeling start bij het Stadhouderlijk Hof en eindigt bij het Keramiekmuseum Princessehof. De tijden van tour zijn aangepast op de voorstelling en zijn daardoor goed met elkaar te combineren. 

Te reserveren op: 9, 10, 11, 15, 16, 17, 18, 22, 23, 24, 29, 30 juni en 2 juli.

 

Lees meer over Un dia nobo
Klik hier om een interview met schrijver Guus Pengel te lezen.

Deel deze voorstelling:   E-mail